Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 276 Vizualizări

Fundația ECODAVA a aderat la Cupa Euroasiatică a Curățeniei


Fundația pentru dezvoltare ecologică ECODAVA din Republica Moldova a devenit parte a proiectului Euroasiatic „Cupa Curățeniei”. Proiectul dat presupune transformarea acțiunilor ecologice în acțiuni cu caracter sportiv și de joc, care se vor desfășura după o anumită metodologie interactivă și distractivă. Inițiatorul proiectului este Organizația Jocuri Curate - «Чистые Игры» din Sankt-Petersburg .

În cadrul proiectului, voluntarii de mediu din cadrul Fundației ECODAVA vor participa în cadrul unui stagiu de instruire la Sankt-Petersburg unde pe parcursul mai multor zile vor însuși metodologia de desfășurare a „Jocurilor Curate”, urmînd ca încă un stagiu de practică pentru un grup mai mare de voluntari și instructori de joc să fie desfășurat la Chișinău în prima parte a anului 2023.

După trecerea acestor două etape, voluntarii de mediu de la Chișinău vor fi capabili să desfășoare „Cupa Curățeniei” la Chișinău, iar echipele învingătoare să participe la concursul Euroasiatic care se va desfășura în una din țările CSI în a doua parte a anului 2023.

Fundația ECODAVA este o organizației non-profit și apolitică din Republica Moldova care implementează proiecte de ordin ecologice și de educație ecologică în țara noastră.

Cuvinte cheie:

Ecodava , curatenie , ecologie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cobîlea, loc.st.cf

Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
242 locuitori

Cobîlea este stație de cale ferată în cadrul comunei Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. Stația de cale ferată este situată în valea rîului Ciorna, la o distanță de 16 km de oraşul Şoldăneşti şi la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia stației de cale ferată constituia 242 de oameni. Stația de cale ferată Cobîlea a apărut în anul 1892.

Citeşte mai departe