Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
13 aprilie 2022, 15:00 Rîuri views 2213
Hidrologii au avertizat despre creșterea nivelului apei în Nistru
Foto: vseofishing.net
13 aprilie 2022, 15:00 Rîuri views 2213

Hidrologii au avertizat despre creșterea nivelului apei în Nistru

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a extins, pînă la 16 aprilie, avertizarea hidrologică de creștere a nivelului apei în rîul Nistru, informează moldovenii.md cu referire la moldpres.md.

Potrivit hidrologilor SHS, prognoza este în legătură cu mărirea deversării apei din Lacul de acumulare Dnestrovsk (rîul Nistru) pînă la 500 metri cubi pe secundă.

„Centrul hidrologic prognozează, pentru intervalul 13-15 aprilie, creșterea nivelului apei față de nivelul din dimineața zilei de 13 aprilie, pe sectorul SorocaCamenca, cu 0,7-1,4 metri. Apa se va scurge în limitele albiei minore”, indică Serviciul Hidrometeorologic.

În context, autoritățile atenționează administrația publică locală, agenții economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, să acorde atenție stării barajelor, podurilor și căilor de evacuare a apei.

 

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

avertizare , nivel , apa , Nistru , creșterea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
227 locuitori

Taraclia este un sat din cadrul comunei Sadîc, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 54 km de orașul Cantemir și la 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Taraclia a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.