Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
10 ianuarie 2022, 10:30 Natura şi turismul views 3223
De astăzi au intrat în vigoare noile măsuri de intrare în Moldova
10 ianuarie 2022, 10:30 Natura şi turismul views 3223

De astăzi au intrat în vigoare noile măsuri de intrare în Moldova

De luni, ora 00:00, a intrat în vigoare lista actualizată a statelor cu un risc epidemiologic sporit. Astfel, cei care vin în Moldova din aceste țări, trebuie să prezinte testul PCR la COVID-19, indiferent dacă sînt sau nu vaccinați. În caz contrar, vor fi nevoiți să stea în carantină timp de 14 zile.

În lista actualizată au fost incluse 65 de țări, transmite sputnik.md.

Măsura a fost impusă pentru a preveni răspîndirea variantei „omicron" pe teritoriul țării. Astfel, în listă se regăsesc țările unde se atestă un număr mare de infectări cu noul coronavirus, inclusiv cu varianta „omicron".

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a dispus ca din 24 decembrie să fie stabilită, în funcție de nivelul de incidență cumulativă pentru fiecare țară, lista statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID- 19 (zona roșie). Lista se actualizează o dată Ia șapte zile, în ziua de vineri, și intră în vigoare din ziua de luni a săptămînii viitoare.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

calatorie , coronavirus , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1446
Populația:
689 locuitori

Valea Rusului este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 689 de oameni. Satul Valea Rusului a fost menționat documentar în anul 1446.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.