Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 565 Vizualizări

Ce preferă să viziteze turiștii moldoveni în țară - studiu


În perioada ianuarie-septembrie 2021, agențiile de turism din țară au deservit 264 de mii de turiști, dintre care 60 de mii sînt cetățeni ai Republicii Moldova.

Datele se conțin într-un studiu realizat de Magenta Consulting la inițiativa Agenției de investiții ”Invest Moldova”, transmite Noi.md.

Studiul arată că 67% dintre moldoveni preferă să viziteze cetățile și mănăstirile din Moldova, în timp ce alte 59 la sută preferă odihna în natură. Excursiile cu barca pe Nistru sunt preferate de 51 la sută. Excursiile la vinării și crame sunt solicitate de 44 de procente, iar odihna în baze de odihnă de 46 la sută.

Un alt capitol al cercetării arată că 70 de procente din respondenți consideră că 1000 de lei este o sumă potrivită pentru a cheltui într-o zi de odihnă în Moldova.

În același timp, participanții la sondaje cred că antreprenorii din domeniul turismului ar trebui să revadă prețurile pentru anumite servicii, iar promovarea atracțiilor ar trebui să fie mai activă.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1084 de persoane cu vîrsta cuprinsă între 22-25 de ani.

Scopul cercetării a fost de a oferi o radiografie a domeniului turistic și un instrument calitativ de percepere a necesităților turistului autohton. Mai mult, este un ghid de stimulare a politicilor de dezvoltare a turismului național, argumentează reprezentanții Agenției de investiții ”Invest Moldova”.

Studiul ”Percepția ofertei turistice locale 2021” a fost realizat în cadrul campaniei naționale #NeamPornit.

Reamintim că pe siteul moldovenii.md există o mulțime de informații utile care-i vor ajuta pe toți doritorii de a planifica și a petrece un weekend minunat în țara noastră. În special, aici sînt prezentate informații ample despre turismul în Moldova, sînt prezentate sfaturi pentru turiști, rute turistice, date despre perlele turistice și mănăstirile din Moldova.

Aici puteți găsi informații detaliate despre diferite zone geografice ale Moldovei, rezervații naturale, resurse acvatice, lumea vegetală și animală, monumente ale naturii, orașele și satele din Moldova.

Rămîne doar ca fiecare doritor să aleagă cea mai bună opțiune de odihnă și călătorie și să redescopere îndrăgita Moldovă!

Cuvinte cheie:

Moldova , turism

Localităţile Moldovei şi diasporei

Şoldăneşti

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1610
Populația:
6304 locuitori

Şoldăneşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Şoldăneşti. Amplasat în partea de nord-est a republicii, în valea rîului Ciorna, oraşul Şoldăneşti este situat la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6304 locuitori. Prima menţiune documentară a satului Şoldăneşti, aflat în proprietatea boierului Pisoţchi şi a soţiei sale Tudosca, fiica marelui logofăt Pătraşcu Şoldan, datează din anul 1610, localitatea fiind pomenită într-o mărturie hotărnică asupra satelor învecinate.

Citeşte mai departe