Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
27 octombrie 2021, 10:10 Natura şi turismul views 1660
Frumusețea anotimpurilor în VIOPark (VIDEO)
27 octombrie 2021, 10:10 Natura şi turismul views 1660

Frumusețea anotimpurilor în VIOPark (VIDEO)

Gospodăria ecologică VIOPark, creată în raionul Anenii Noi, este o adevărată perlă a naturii și este frumoasă în orice perioadă a anului.

Vă puteți convinge cu ușurință de acest lucru urmărind imaginile cu drona realizate în diferite anotimpuri. În ele a fost capturată frumusețea adăvărată, inspiratoare, schimbarea imaginii parcului unic primăvara, vara, toamna și iarna.

Schimbarea culorilor și a ținutelor, fața regală a carnavalului natural în Varnița dă naștere la încîntare și, în același timp, la mîndrie că avem o astfel de frumusețe - întruchiparea ideilor de năzuință spre perfecțiune și armonie și legătura omului cu natura.

Gospodăria ecologică VIOPark este un proiect unic conceput și implementat de holdingul Daac-Hermes și compania-fiică Viorica Cosmetic cu scopul de a cultiva plante ecologice în conformitate cu principiile permaculturii.

VIOPark a fost creată în apropierea satului Varnița din raionul Anenii Noi, lîngă rîul Nistru, pe o suprafață de 27 de hectare, pe care sînt amplasate uniform mai multe lacuri artificiale.

Timp de 4 ani, în VIOPark au fost create 5 lacuri cu o suprafață totală de 6 hectare, în care cresc diferite specii de pești și vegetație acvatică, au fost sădite zeci de mii de plante multianuale și construit un sistem de irigare.

În acest parc plantele sînt cultivate în conformitate cu principiile permaculturii. Scopul este de a transforma aceste 27 și alte 100 de hectare de teren într-o grădină mare înfloritoare, cultivată pe un teren cu potențial slab.

Ideea implementării proiectului de restabilire a echilibrului natural și de transformare a unui teren împărăginit într-o oază înfloritoare aparține conducerii DAAC Hermes SA, iar produsele sale sînt utilizate de fabrica de cosmetice Viorica-Cosmetic, care folosește plantele medicinale cultivate aici pentru a crea produse cosmetice naturale.

Peste 35 de specii de plante, arbuști și pomi fructiferi cultivate pe teritoriul VIOPark au primit un certificat ecologic.

În general, proiectul este conceput nu doar ca o sursă de materii prime vegetale ecologice pentru fabrica Viorica Cosmetic, ci și ca o pepinieră de plante pentru viitoarele așezări ecologice.

Cu timpul, în VIOPark va fi organizată o zonă de producție, unde vor fi produse uleiuri vegetale, extracte de plante și produse alimentare ecologice. Va apărea și o subdiviziune științifică a fabricii, unde se va studia modul în care diferitele componente ale plantelor afectează pielea omului și, în general, vor fi studiate proprietățile plantelor și impactul lor pozitiv asupra sănătății umane, în primul rînd în scopuri cosmetice și terapeutice.

 

Cuvinte cheie:

Vio-Parc Varnița , anotimp

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1868
Populația:
491 locuitori

Codreni este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Codreni și Zloți. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cimișlia și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 491 de oameni. Satul Codreni a fost menționat documentar în anul 1868.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.