Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 593 Vizualizări

Egiptul va deschide alte două orașe turistice


Orașul Al-Galala este situat în nord, la aproximativ 100 km de Cairo, mai aproape de Marea Roșie, iar Al-Alamin se află pe coasta mediteraneană, lîngă Alexandria.

Două noi orașe turistice vor apărea în Egipt în lunile următoare. Despre acest lucru a anunțat ministrul Turismului și Antichităților din Egipt, Khaled Al-Anani, într-un interviu acordat ziarului Izvestia, publicat luni, 13 septembrie.

"În următoarele cîteva luni, intenționăm să deschidem două orașe turistice complet noi. Un oraș va fi în nord, la aproximativ 100 km de Cairo, mai aproape de Marea Roșie. Se numește Al Galala. Există un port de agrement (port echipat) pentru diverse iahturi. În cîteva luni, vom deschide un nou oraș pe coasta mediteraneană, lîngă Alexandria, numit Al-Alamin", a spus Khaled Al-Anani.

El a menționat că autoritățile egiptene lucrează pentru a conecta toate zonele turistice și orașele prin diferite moduri: companii aeriene ieftine, programe de zbor, drumuri de mare viteză, căi ferate.

Ministrul și-a exprimat încrederea că costul biletelor de avion către țară nu se va schimba în viitorul apropiat, subliniind că autoritățile egiptene continuă să sprijine companiile aeriene din alte țări.

Anterior s-a anunțat că în Egipt vor fi introduse prețuri minime pentru hoteluri. De la 1 noiembrie, prețul minim pentru cazare într-un hotel de cinci stele va fi de 40 USD pe persoană, într-un hotel de patru stele - 28 USD.

Cuvinte cheie:

Egipt , turism

Localităţile Moldovei şi diasporei

Stolniceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1645
Populația:
1953 locuitori

Stolniceni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Stolniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Hîncești și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1953 de oameni. Satul Stolniceni a fost menționat documentar în anul 1645.

Citeşte mai departe