Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
13 septembrie 2021, 10:15 Natura şi turismul views 2284
Egiptul va deschide alte două orașe turistice
13 septembrie 2021, 10:15 Natura şi turismul views 2284

Egiptul va deschide alte două orașe turistice

Orașul Al-Galala este situat în nord, la aproximativ 100 km de Cairo, mai aproape de Marea Roșie, iar Al-Alamin se află pe coasta mediteraneană, lîngă Alexandria.

Două noi orașe turistice vor apărea în Egipt în lunile următoare. Despre acest lucru a anunțat ministrul Turismului și Antichităților din Egipt, Khaled Al-Anani, într-un interviu acordat ziarului Izvestia, publicat luni, 13 septembrie.

"În următoarele cîteva luni, intenționăm să deschidem două orașe turistice complet noi. Un oraș va fi în nord, la aproximativ 100 km de Cairo, mai aproape de Marea Roșie. Se numește Al Galala. Există un port de agrement (port echipat) pentru diverse iahturi. În cîteva luni, vom deschide un nou oraș pe coasta mediteraneană, lîngă Alexandria, numit Al-Alamin", a spus Khaled Al-Anani.

El a menționat că autoritățile egiptene lucrează pentru a conecta toate zonele turistice și orașele prin diferite moduri: companii aeriene ieftine, programe de zbor, drumuri de mare viteză, căi ferate.

Ministrul și-a exprimat încrederea că costul biletelor de avion către țară nu se va schimba în viitorul apropiat, subliniind că autoritățile egiptene continuă să sprijine companiile aeriene din alte țări.

Anterior s-a anunțat că în Egipt vor fi introduse prețuri minime pentru hoteluri. De la 1 noiembrie, prețul minim pentru cazare într-un hotel de cinci stele va fi de 40 USD pe persoană, într-un hotel de patru stele - 28 USD.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Egipt , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
911 locuitori

Nicolaevca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Valea Rădoaiei și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 911 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.