Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
31 iulie 2021, 09:30 Natura şi turismul views 2527
Codul galben de caniculă a fost prelungit pînă pe 2 august
31 iulie 2021, 09:30 Natura şi turismul views 2527

Codul galben de caniculă a fost prelungit pînă pe 2 august

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit pînă luni, 2 august, inclusiv, Codul galben de caniculă, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, în acest interval, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge 35°C. Noaptea mercurul termometrelor va ajunge la 23 de grade Celsius.

În această perioadă, sunt posibile şi ploi cu descărcări electrice. Precipitații se așteaptă preponderent în nordul ţării.

Odată cu emiterea Codului galben de caniculă, autoritățile au atenționat populația, în special persoanele în etate, femeile însărcinate, pacienții cu maladii cardiovasculare, ale aparatului respirator şi alergicii să dea dovadă de prudență şi să evite aflarea la soare.

În caz de Cod galben, condiţiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vîntului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite şi niveluri în rîuri şi rîulețe etc.) sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

meteo , prognoza , canicula , Cod Galben

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1650 locuitori

Roşcani este un sat şi comună din raionul Străşeni. Roşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 6 m de orașul Strășeni și la 13 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1650 de oameni. Satul Roșcani a fost menționat documentar în anul 1622.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.