Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
14 iulie 2023, 15:30 Natura şi turismul views 3994
O călătorie cu trenul prin Moldova (FOTO)
14 iulie 2023, 15:30 Natura şi turismul views 3994

O călătorie cu trenul prin Moldova (FOTO)

„Trenul în care încap mai multe sate" sau „Trenul Vieții din Moldova", așa intutilează Ștefan Susai colecția sa de fotografii pe care a adunat-o dintr-o călătorie cu trenul prin localitățile din țară.

„Dimineața pleacă din Ungheni spre Chișinău iar seara se întoarce. Și face asta de peste patruzeci de ani. Pe băncile astea de lemn au mers prima dată bunicii. Apoi părinții și încă vreo două generații ale multor familii.

Îmi place trenul acesta. Și sper să mai circule măcar încă patruzeci de ani. Astăzi trenul a trecut prin localități unde erau nunți. Mecanicii au salutat fiecare eveniment pornind sirena. Trenul ăsta are farmecul lui. E chiar fascinant. Se identifică cu oameni, sate, destine. Fiecare călător parcă e membru al familiei trenului Ungheni – Chișinău și retur", comentează Ștefan Susai.

Mai jos găsiți fotografiile realizate de el.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

tren , calatorie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1973
Populația:
3872 locuitori

Cantemir este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cantemir. Amplasat pe un podiş din sudul republicii, în preajma rîului Prut, este situat la 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului constituie 3872 de locuitori. Oraşul Cantemir, populat cu preponderenţă de muncitorii fabricii de conserve „Prut”, pusă în funcţiune în 1967, primeşte statut de unitate administrativă la 6 aprilie 1973.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.