Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
24 iunie 2021, 14:30 Natura şi turismul views 2489
Important! Care turiști din Moldova pot intra în Egipt fără teste PCR
24 iunie 2021, 14:30 Natura şi turismul views 2489

Important! Care turiști din Moldova pot intra în Egipt fără teste PCR

Egiptul a permis străinilor vaccinați împotriva coronavirusului, inclusiv cetățenilor moldoveni, să intre în țară fără teste PCR. Cu toate acestea, această permisiune se aplică numai cetățenilor din țări care nu sînt afectate de tulpini mutante ale coronavirusului.

În special, străinii care s-a vaccinat complet împotriva coronavirusului pot intra în Egipt fără teste PCR, cu condiția ca la frontieră să fie prezentat certificatul de vaccinare. Despre acest lucru a anunțat miercuri Ministerul Sănătății și Populației țării.

"Este vorba despre vaccinurile aprobate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și autoritatea egipteană pentru medicamente", citează ziarul Al Ahram declarația ministerului. - Intrarea este permisă la 14 zile după administrarea celei de-a doua doze a vaccinului bicomponent (Sputnik V, Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Sinopharm, Sinovac) sau la 14 zile după administrarea primei doze a vaccinului cu un singur component Johnson & Johnson."
"Certificatele trebuie să conțină un cod QR și ștampila unei instituții oficiale, nu sînt permise nici un fel de corecții sau completări", se menționează în comunicatul Ministerului Sănătății.

În același timp, se specifică că acest lucru se referă la țările "care nu sînt afectate de tulpini mutante ale coronaviruuluis. "Dacă pasagerul ajunge dintr-una dintre țările în care sînt înregistrate mutații (adică India, Bangladesh, Pakistan, Bhutan, Myanmar, Nepal, Vietnam, Sri Lanka, Brazilia și alte țări din America Latină), atunci chiar dacă există un certificat de vaccinare, persoana care sosește este obligată să efectueze un test molecular rapid pentru coronavirus la aeroport. Dacă se dovedește a fi pozitiv, cetățeanul străin este obligat să facă un alt test PCR. Dacă și acest test este pozitiv, atunci intră în vigoare protocolul, conform căruia persoana infectată este plasată într-un spital covid, a explicat Ministerul egiptean al Sănătății.

Reamintim că lista țărilor deschise deținătorilor de pașapoarte moldovenești este disponibilă aici

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

turism , Egipt , moldovenii , vaccin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
211 locuitori

Vasilievca este un sat din cadrul comunei Sovietscoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Rîbnița și la 142 km de Chișinău. Populaţia satului Vasilievca alcătuia 211 oameni în anul 2004. Satul Vasilievca a fost întemeiat în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.