Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
14 iunie 2021, 17:00 Natura şi turismul views 2191
Un moldovean și-a cerut iubita în căsătorie pe Kilimanjaro
14 iunie 2021, 17:00 Natura şi turismul views 2191

Un moldovean și-a cerut iubita în căsătorie pe Kilimanjaro

Şi-a cerut iubita în căsătorie la aproape şase mii de metri altitudine, pe vîrful celui mai înalt munte de pe continentul African, Kilimanjaro. Este vorba despre Ivan Stobert, un moldovean stabilit în Statele Unite ale Americii. Totul a avut loc în timpul filmărilor unei emisiuni despre călătorii.

Ivan Stobert povestește că a primit cel mai important răspuns din viaţa lui.

Bărbatul este stabilit în statul Atlanta de ani buni, unde munceşte în domeniul HoReCa.

El spune că a ajuns pe Kilimanjaro după ce a fost contactat de echipa de producători ai unui show rusesc, care i-au propus să fie prezentatorul unei ediții, ce urma să fie filmată pe cel mai înalt munte din Africa.

"Nu aveam niciun plan şi nici nu mă gîndeam ce va urma. Eram curios să încerc funcția de prezentator şi să văd din culise cum se filmează.", a povestit moldoveanul stabilit în SUA, Ivan Stobert.

El a pornit în această călătorie împreună cu alte 10 persoane.

"Eu am invitat-o să meargă cu noi să cucerim muntele Kilimanjaro şi m-am gîndit că dacă ea ajunge pînă sus, o cer în căsătorie."

Drumeţia nu a fost una uşoară. Bărbatul spune că din cauza condițiile complicate, 300 de metri i-a parcurs timp de o oră. Încercarea a fost una grea şi pentru logodnica lui.

"Am multe filmuleţe personale în care ea este plină de noroi, plînge și spune că nu poate merge mai departe. Totuşi, ea nu a renunţat, dar a continuat să meargă și să-şi atingă scopul. Cum aş fi putut eu rata ocazia să cer în căsătorie o astfel de femeie?", a spus moldoveanul stabilit în SUA, Ivan Stobert.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , Munți , romantică

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
707 locuitori

Hîjdieni este un sat din cadrul comunei Berezlogi, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 707 oameni. Satul Hîjdieni a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.