Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
08 iunie 2021, 11:00 Natura şi turismul views 3781
Moldovenii pot intra în Ucraina fără teste PCR
08 iunie 2021, 11:00 Natura şi turismul views 3781

Moldovenii pot intra în Ucraina fără teste PCR

Autoritățile ucrainene au permis cetățenilor străini intrarea în țară nu doar în baza rezultatelor testelor PCR pentru coronavirus, ci și a unui test la anticorpi, precum și a unui certificat de vaccinare completă cu preparatele aprobate de OMS.

Acest lucru este menționat în rezoluția Cabinetului de Miniștri al Ucrainei, publicată pe site-ul guvernului.

Certificatul de vaccinare este valabil la două săptămîni după a doua doză și trebuie eliberat în limba engleză sau cu o traducere în limba engleză.
În plus, guvernul a permis cetățenilor Ucrainei, la prezentarea unui test PCR sau a unui test expres la anticorpi, să nu meargă în autoizolare.

Trebuie remarcat faptul că OMS a aprobat deocamdată utilizarea vaccinurilor Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm și Sinovac.
Astfel, cetățenii Republicii Moldova și ai altor țări pot intra în Ucraina la prezentarea unuia dintre următoarele documente: test PCR negativ pentru Covid (72 ore); test la anticorpi (72 ore); certificat de vaccinare completă (vaccinuri recunoscute de OMS) în limba engleză.

După cum s-a anunțat anterior, cetățenii vor putea călători în Uniunea Europeană fără vaccinuri și fără certificate electronice COVID. Dreptul lor la libera circulație nu va fi încălcat. Cu toate acestea, acești cetățeni vor trebui să prezinte certificatul cu un rezultat negativ la testul pentru COVID-19 sau să respecte regimul de carantină/autoizolare.

Acest lucru rezultă din răspunsurile oficialilor UE în ceea ce privește funcționarea certificatelor electronice COVID (UE Digital COVID Certificat sau EUDCC), introduse de către Uniunea Europeană de la 1 iulie 2021 pentru a putea călători în UE.

UE subliniat că noul certificat nu va fi o condiție pentru libera circulație în blocul comunitar. În buletinul informativ emis de Comisia Europeană se menționează faptul că "nu există nicio discriminare împotriva celor care nu au fost vaccinați. Persoanele care nu au fost vaccinate ar trebui să aibă posibilitatea de a continua să-și exercite drepturile de liberă circulație, la necesitate ținînd cont de restricții, cum ar fi testarea sau carantina/autoizolarea".

Lista statelor deschise pentru moldoveni o găsiți aici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ucraina , coronavirus , calatorie , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
542 locuitori

Lazo este un sat din cadrul comunei Hăsnăşenii Noi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Drochia și la 164 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 542 de oameni. Satul Lazo a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.