Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 853 Vizualizări

În această vară, 29 de țări vor accepta turiști din Moldova


În anul 2021 numărul țărilor care sînt dispuse să deschidă frontierele pentru turiști este mult mai mare decît în anul trecut. Astfel, dacă în 2020 doar 3 țări au acceptat turiștii din Moldova, atunci acum aceștia sînt liberi să viziteze 28 de țări.

Șefa unei agenții de turism Mariana Cebotari susține că „în această vară situația cu turismul va fi cu siguranță mai bună și mai plăcută decît era la începutul pandemiei. Anul trecut, în iulie, numai Turcia, Maldive și Zanzibar au fost deschise pentru turiști. Iar acum, pentru o vacanță de vară, pot fi alese destinațiile populare din Turcia, Bulgaria și Egipt sau, de exemplu, se poate merge în vacanță în Kenya și Tanzania, într-un safari pentru a privi „Marele cinci din Africa”, format din elefant , rinocer, bivol, leu, leopard. Adică deja avem din ce alege”.

De menționat că în anumite cazuri pentru a pleca într-o anumită țară este nevoie nu doar de testul PCR COVID-19, dar și de vinză.

Mai jos este o listă a țărilor deschise pentru turiștii din Moldova:

 1. Egipt
 2. Turcia
 3. Ucraina
 4. Mexic
 5. Costa Rica
 6. Republica Dominicană
 7. Insulele Bermude
 8. 7. Albania
 9. Tanzania
 10. Maldive
 11. SUA
 12. Ajman
 13. Dubai
 14. Sharjah
 15. Bulgaria
 16. Muntenegru
 17. Croația
 18. Bosnia și Herțegovina
 19. Iordania
 20. Peru
 21. Brazilia
 22. Insulele Turks și Caicos
 23. Bahamas
 24. Zambia
 25. Capul Verde
 26. Kenya
 27. Namibia
 28. Africa de Sud
 29. Seychelles

Desigur în unele țări nu este atît de simplu să ajungi dat fiind faptul că este nevoie de viză și de o sumă bună de bani, însă cu siguranță moldovenilor le este dor de călătorii după un an de izolare din cauza pandemiei. Сondițiile de eliberare a vizleor pot fi găsite AICI.

Cuvinte cheie:

turism , vara , Pandemie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Condrița

Statut:
Sat
Prima atestare:
1657
Populația:
658 locuitori

Condrița este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Condrița este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 658 de oameni. Satul Condrița a fost menționat documentar în anul 1657 cu denumirea Condrești.

Citeşte mai departe