Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 862 Vizualizări

Itinerar pentru Weekend: De la hidrocentrală la fabrica de bere


În Moldova a fost lansat un nou proiect interesant "Traseu pentru Weekend", în care vor fi prezentate locuri interesante de vizitat în weekend.

Proiectul a fost lansat de către directorul companiei "ArtMarket", Andrei Elistratov, în cooperare cu Feodor Evstigneev și SidDrone Movies & more, cu susținerea DAAC Hermes și Land Rover Moldova.

Scopul proiectului "Traseu pentru Weekend" este de a aduna cît mai multe locuri interesante din Moldova care pot fi vizitate în weekend, de a crea opțiuni pentru acele trasee pe care cetățenii vor dori să le exploreze personal.

Premiera proiectului a avut loc astăzi. În cadrul primei ediții a proiectului cu un format narativ ușor, spectatorii pot afla despre traseul cu o lungime de 35 km care începe în satul Căzănești și se termină în localitatea Gîndești.

Participanții la proiect au ales drept primul punct centrala hidroelectrică de pe rîul Răut. În continuare ei au vizitat palatul-conac a lui Uvaliev, moara de apă abandonată din apropierea satului Prodăneștii Vechi, au admirat ruinele podului de piatră foarte vechi peste rîu, au vizitat satele unice din Căprești, Rogojeni și Gîndești și au apreciat atracțiile sale, precum și au testat capacitățile autoturismului lor sigur și confortabil.

Alte informații utile despre turismul din Moldova, precum și despre traseele turistice pot fi găsite pe adresa moldovenii.md.

Cuvinte cheie:

Moldova , calatorie , DAAC Hermes

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tăura Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
253 locuitori

Tăura Nouă este un sat din cadrul comunei Tăura Veche, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Tăura Nouă a fost întemeiat în anul 1912.

Citeşte mai departe