Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
20 aprilie 2021, 09:30 Natura şi turismul views 3415
Cum vor trece cetățenii hotarul Transnistriei de Paște
20 aprilie 2021, 09:30 Natura şi turismul views 3415

Cum vor trece cetățenii hotarul Transnistriei de Paște

În perioada 30 aprilie-10 mai, cetățenii vor putea trece frontiera administrativă a Transnistriei fără acordul Sediului Operațional local.

Despre acest lucru a anunțat așa-numitul președinte al nerecunoscutei RMN, Vadim Krasnoselski, menționînd că în acest an în timpul sărbătorilor de Paști și de mai Transnistria nu va impune restricții stricte.

"Vin sărbătorile pascale. Anul trecut, pentru a asigura siguranța populației din regiune, s-a decis limitarea contactelor între persoane cît mai mult posibil în această perioadă. Locuitorii Transnistriei au reacționat atunci cu înțelegere la aceste măsuri forțate. Pe parcursul anului, am căpătat o anumită experiență în a trăi în condiții epidemiologice dificile. De data aceasta nu vom impune restricții stricte. Locuitorii din Transnistria vor putea vizita mormintele celor dragi, vor participa la slijbele de Paști care vor fi organizate în aer liber", a spus liderul Transnistriei.

 Vadim Krasnoselski consideră corectă revenirea la modul obișnuit de circulație peste granița regiunii Transnistriei în perioada 30 aprilie-10 mai inclusiv - în ambele direcții fără coordonare cu Sediul operațional.

 "Desigur, există riscuri de creștere a ratei îmbolnăvirii, dar ne bazăm pe înțelegera tuturor", a subliniat așa-numitul președinte al nerecunoscutei RMN.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

frontiera , reguli , Paste

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
2709 locuitori

Antoneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Antoneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 2709 oameni. Satul Antoneşti a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.