Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
17 februarie 2021, 14:45 Natura şi turismul views 3490
Noi condiții de ședere în Germania
17 februarie 2021, 14:45 Natura şi turismul views 3490

Noi condiții de ședere în Germania

Ambasada Republicii Moldova în Germania a făcut marți, 16 februarie, precizări în ceea ce privește modificarea condițiilor de intrare în Germania în contextul pandemiei de Covid-19, informeaza Noi.md.

Astfel, potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile germane, este interzisă intrarea pe teritoriul acestui stat a persoanelor care s-au aflat anterior în așa-numitele „zone speciale de risc” - categoria 1 (state în care au fost depistate noi tulpini ale virusului SARS-CoV-2) și în „zone speciale de risc” - categoria 2 (statele cu incidență ridicată). MAE amintește că Moldova este inclusă în lista cu „zone de risc” (categoria 3).

Totodată, potrivit informațiilor comunicate public de către autoritățile germane, este permisă, în mod excepțional, intrarea în Germania pentru următoarele categorii de persoane:

  • cetățenii germani și membrii de familie ai acestora;
  • persoanele cu reședință sau drept de ședere în Republica Federală Germania;
  • transportatorii de mărfuri;
  • personalul medical;
  • persoane care au un motiv umanitar sau medical urgent;
  • persoane care călătoresc din însărcinarea AIEA sau ONU;
  • anumite categorii de lucrători necesari pentru menținerea funcționalității unor companii din branșe relevante din punct de vedere sistemic, lista acestor categorii urmînd să fie stabilită la nivelul autorităților de land.

Persoanele care se încadrează în excepțiile menționate anterior trebuie să respecte următoarele condiții pentru permiterea intrării pe teritoriul german:

  • să prezinte un test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 48 de ore anterior sosirii. Sunt acceptate atît testele biologic-moleculare RT PCR, cît și cele antigen efectuate în conformitate cu criteriile stabilite de Institutul Robert Koch (https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Tests.html). Certificatele care atestă rezultatul testului pot fi prezentate în limba germană, engleză sau franceză, tipărite sau în format electronic;
  • să se înregistreze online pe pagina de internet www.einreiseanmeldung.de;
  • să efectueze o perioadă de carantină de zece zile (care poate fi suspendată doar după obținerea unui rezultat negativ al unui nou test efectuat începînd cu a cincea zi de la sosire).

În contextul deciziilor autorităților federale din 13.12.2020, 05.01.2021, 19.01.2021 și 10.02.2021 cu privire la aprobarea noilor măsuri de restricționare, pe teritoriul Republicii Federale Germania au fost instituite următoarele măsuri de tip lockdown care se vor menține cel puțin pînă la 7 martie 2021, printre care:

* Magazinele de vînzare cu amănuntul vor fi închise cu excepția magazinelor alimentare, piețelor săptămînale, farmaciilor, stațiilor Peco, drogheriilor, oficiilor poștale și celor bancare, etc.

* Barurile și restaurantele vor continua activitatea în regim take away;

* Serviciile medicale vor fi în continuare prestate. Totodată, frizeriile (cu posibilele relaxări începînd cu 1 martie 2021), saloanele de frumusețe vor fi închise.

* Întîlnirile private sînt permise doar în cercul de familie, limitate, respectiv, la numărul de membri ai familiei proprii, cu posibilitatea de a invita cel mult 1 persoană care nu face parte din familie, fără a lua în calcul copiii pînă la vîrsta de 12 ani.

* Funcționarii publici, precum și angajații din sfera privată, după posibilitate, vor activa la distană.

* Serviciile religioase vor fi permise cu respectarea regulilor igienice prestabilite.

* Școlile și instituțiile de învățămînt în perioada de referință vor continua studiile în regim online;

* Este recomandată evitarea călătoriilor private care comportă amînare, inclusiv vizitarea rudelor.

* Evenimentele publice de divertisment vor fi interzise în această perioadă. Teatrele, sălile de concert, operele, cinematografele vor fi închise.

* Cazările la hotele în scopuri turistice vor fi interzise. Excepții vor constitui doar cazurile de urgență.

* În magazine și alte puncte de comercializare se va permite aflarea unui singur client pe o suprafață de 10 m2.

* Purtarea măștilor medicinale de tip FFP2, KN95 în spațiile închise este obligatorie cu respectarea regulilor de igienă și păstrarea distanței sociale (1,5 m). Masca este obligatorie inclusiv în zonele aglomerate în care distanța socială nu poate fi asigurată. Amenda pentru nerespectarea acestei condiții este de 50 EUR.

NOTĂ: În regiunile cu incidența cazurilor noi de infectări cu COVID-19 ce depășește 100 de noi infectări la 100 000 locuitori în decursul ultimelor 7 zile, perimetrul de deplasare este redus la raza de 15 km de la locul de reședință, cu excepția cazurilor de extremă necesitate. Autoritățile locale vor introduce măsurile adiționale de relaxare a stării de lockdown în localitățile în care se atestă o incidență mai mică de 35 de cazuri a noilor infectări la 100 000 de locuitori în decursul ultimelor 7 zile.

Cuvinte cheie:

Germania , restrictie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
230 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Cotovca alcătuia 230 de oameni în anul 2001. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.