Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
12 februarie 2021, 14:00 Natura şi turismul views 3020
Hidrologii au emis avertizare de gheață subțire
12 februarie 2021, 14:00 Natura şi turismul views 3020

Hidrologii au emis avertizare de gheață subțire

Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi o avertizare, valabilă până la 22 februarie, referitor la pericolul ce îl prezintă formațiunile de gheață create în bazinele acvatice, în urma răcirii vremii, transmite MOLDPRES.

Potrivit hidrologilor, "ca urmare a răcirii vremii, în perioada 12-22 februarie, în râurile și bazinele de apă din țară va avea loc reluarea procesului de formare a gheții. Pe râul Nistru și Prut izolat şi pretutindeni pe râurile mici și bazinele de apă se va instala podul de gheață".

Gheața va fi subțire, ieșirea pe ea va prezenta pericol, or, în acest context salvatorii atenționează populația, mai ales pescarii amatori, să nu se aventureze să încerce pescuitul la copcă. De asemenea, să fie atenți părinții şi să le interzică minorilor jocuri în preajma surselor acvatice.

Codul Galben de schimbare bruscă a vremii rămâne în vigoare pe întreg teritoriul țării până la data de 17 februarie. În perioada de referință, temperatura aerului va scădea treptat până la 22 grade de ger.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

avertizare , gheata , meteo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1463
Populația:
1348 locuitori

Crişcăuţi este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Crişcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Dondușeni și la 203 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1348 de oameni. Satul Crişcăuţi a fost menționat documentar în anul 1463.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.