Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
04 februarie 2021, 00:15 Natura şi turismul views 2452
Uniunea Europeană înăsprește regulile pentru vizitatorii din afara blocului european
04 februarie 2021, 00:15 Natura şi turismul views 2452

Uniunea Europeană înăsprește regulile pentru vizitatorii din afara blocului european

Cetățenii care vin din țările non-UE vor putea intra în statele care fac parte din Uniunea Europeană, doar dacă vin din țările cu puține cazuri înregistrate de coronavirus și care nu au cazuri cu noi tulpini de COVID-19.

Ambasadorii UE au aprobat noile măsuri pentru călătoriile din țările terțe, inclusiv Marea Britania. Declarația a fost făcută de un diplomat european pentru Reuters.

Conform deciziei, persoanele care intră într-un stat UE ar trebui să provină dintr-o țară cu cel mult 25 de cazuri de COVID-19 la 100 000 de persoane, pe parcursul a 14 zile. Această rată, însă, este mai mică decît în țările componente ale uniunii.

Restricțiile de călătorie ar trebui, de asemenea, să fie reintroduse rapid în țările în care este detectată o incidență ridicată a noilor tulpini de Covid-19, se mai arată în decizia Uniunii Europene.

Unele țări din UE, cum ar fi Germania, au impus deja restricții dure, în timp ce Belgia a interzis complet călătoriile neesențiale în sau din țară până în martie, scrie diez.md

UE a scos încă de săptămâna trecută Japonia de pe lista națiunilor din care călătorii pot veni fără restricții anti-pandemie. Lista conține acum doar șapte țări: Australia, China, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud și Thailanda, dar includerea Chinei depinde de primirea călătorilor din UE în China.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

Europa , reguli

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
387 locuitori

Coşeni este un sat din cadrul comunei Negurenii Vechi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 387 de oameni. Satul Coșeni a fost menționat documentar în anul 1546.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.