Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
27 august 2020, 14:15 Turismul în Moldova views 8237
10 zone pentru picnic și frigărui din apropierea capitalei
27 august 2020, 14:15 Turismul în Moldova views 8237

10 zone pentru picnic și frigărui din apropierea capitalei

Foișoarele cu aromă de frigărui și iarbă verde

Încă o metodă frumoasă se a petrece timpul în ultima lună a verii este să mergeți la iarbă verde într-un foișor unde veți putea face un frigărui și petrece frumos alături de cei dragi. Foișoare pentru frigărui se găsesc atît în perimetrul orașului Chișinău, cît și în suburbii dar și la cîțiva km distanță de capitală. Mai jos veți găsi o listă cu cele mai colorate, scrie noi.md

Pensiunea Vatra Strămoșească (în ospeție la nenea Anton)

Ospi­ta­li­tate, tra­di­ţii şi expe­rienţe unice – pe toate le găsiți la pensiunea "Vatra Strămoșească”. Proprietarul pensiunii, Moş Anton Lașcu, a transformat casa familiei, una din cele mai vechi din sat, într-un muzeu.

Casa însăși reprezintă un monument architectural dataе cu începutul sec.XIX. În muzeul de la Vatici își găsesc locul zeci de obiecte vechi cu valoare istorică: prosoape, covoare, păretare, o sal­tea umplută cu cînepă, veche de peste 100 de ani, oale, dar și un cuptor, unde gospodinele coc plăcinte și sarmale. La Vatra Strămoșească oaspeții pot degusta bucate tradiționale, așa cum era pe vremea străbunilor și degustă vin în beciul casei. Pentru grupuri mari pot fi organizare ateliere de cioplit în lemn.

Aici puteți alege un meniu făcut cu multă acuratețe de gazda pensiunii, sau închiria tot spațiul rustic și coace frigăruiul singuri. Nenea Anton vă va întîlni cu o țuică făcută sută la sută natural din ierburi aromate, pîine și plăcinte de casă, mămăliguță cu fripturică și sarmale cum doar la bunica mai poți mînca.

Atmosfera de aici vă va cufunda în trecut, iar partea bună a lucrurilor este că aici ajunge cu greu un semnal al telefoniei mobile, astfel vă veți putea rupe pe deplin de gălăgia orașului.

În apropiere de pensiunea ”Vatra Strămoșească” se află și Mănăstirea Curchi, un loc îndrăgit de pelerini.

Cum ajungi?

Pensiunea se află la 50 km distanță de capitală.

Vila lui Karcevski - ”O vilă misterioasă care a conservat spiritul epocii”

Vila urbană a lui Mihail Karcevski se află în municipiul Chișinău, pe str. Mălina Mare nr. 39, sectorul Botanica.

Este un monument de arhitectură de categorie națională înscris în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat. Construcția este printre primele arhitecturi civile edificate de arhitectul-academician al Academiei de Arte a Imperiului Rus (1910).

Partea frumoasă este că această vilă urbană se află chiar în buricul capitalei, deși cînd ajungi acolo ai senzația că ai fugit din Chișinău și ești rupt de civilizație.

Cum ajungeți

Baza de odihnă „La Horești”

1

Situată pe malul lacului și la marginea pădurii, 17 km de la Chișinău spre Răzeni, locația include terasă cu masă și grătar, căsuță de vară, foișor, duș, aer condiționat, scrâncioburi, tobogane, catamarane, băuturi răcoritoare.

Cum ajungi?

Zona de agrement „Ciocîrlia”

2

Foişoare, grătare, teren de volei, spaţii de joacă pentru copii sunt propuse de zona de agrement. Sunt oferite 11 foişoare cu capacitate de la 10 la 40 de persoane.

Cum ajungi?

Zona de Odihnă „Pădurea veselă”

3

Locația oferă zone pentru gratar pentru grupuri mari, de până la 60 de persoane. Este amenajată cu un teren de joacă pentru copii, iar dacă ești dornic de relaxare pe un hamac, poți să-l iai în chirie.

Cum ajungi?

Complexul Turistic „Euforia”

4

Complexului Turistic Euforia ofera urmatoarele comodități: cabane de 25-40 locuri, Foișoare de 15-20 locuri, grătar/barbeque amenajat la fiecare cabană și foișor, teren de joacă pentru copii, parcare gratuita.

Cum ajungi?

Zona de picnic „Hîrtopul Domnesc”

8

Zona de picnic special amenajată cu foișoare, teren de joacă pentru copii, terenuri sportive amplasate pe teritoriu, bar și parcare pentru masini.

Cum ajungi?

Poiana Bradului

9

Baza de odihnă oferă 6 căsuțe, 2 case VIP, restaurant cu două săli de banchet cu șemineuri (55 persoane), sala de sărbători, teren pentru copii, distracții, hipism, saună finlandeza, baie ruseasca, terase, grătar.

Cum ajungi?

Piscicola Ivancea

Baza de odihnă „Piscicola Ivancea” îți oferă posibilitatea să îți petreci timpul liber frumos în Moldova.

Aici se vor putea recrea nu doar iubitorii de peisaje pitorești caracteristice satului moldovenesc dar și amatorii pescuitului.

Toți cei care doresc să se relaxeze în natură, în afara orașului, pot fi atrași de prețurile accesibile la foișoare. Pentru cei care intenționează să rămînă aici peste noapte la baza de odihnă „Piscicola Ivancea” există o zonă specială unde poate fi instalat un cort fără plată. Pădurea și lacul care se află în apropiere fac acest loc mai atrăgător.

Cum ajungi?

Piscicola de la Gura Bîcului

«Piscicola Gura Bîcului»- o destinație turistică perfecta pentru a petrece timpul liber împreună cu cei dragi.

Sîntem cea mai mare gospodărie piscicolă din Moldova avînd cîteva iazuri, dintre care cel mai mare are o suprafață de aproape 300 de hectare cu o variatetate bogată în specii de pești care se reproduce: crap ierbivor, novac, cosaș, crap, biban, șalău, caras și alte specii de pești.

O astfel de faună bogată este un bun prilej pentru un pescuit excelent, care poate fi practicat aici nu numai în timpul verii, ci și în timpul iernii. Foișoarele; de asemenea vă stau la dispoziție.

Cum ajungi?

hor

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

odihna , vacanta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
219 locuitori

Cociulia Nouă este un sat din cadrul comunei Băiuş, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 219 oameni. Satul Cociulia Nouă a fost înființat în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.