Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 20968 Vizualizări

Satul Cremenciug - о atracţie turistică (Foto)

Satul Cremenciug a fost fondat în anul 1611. Este situat la aproximativ 40 de km de orașul Soroca într-un loc foarte pitoresc.

De-a lungul satului se întinde şirul de recifi, pe care localnicii îl numesc Muntele Ursului. Satul are o biserică Sfîntul Ioan Teologul, construită în 1888 în locul uneia vechi din lemn care a ars.

În partea îndepărtată a satului, unde se sfîrşeşte şirul de recifi, se află un podiş plat creat, parcă, pentru a putea admira împrejurimile. În partea dreapta a crestei de recifi se întinde o pădure plantată de către elevii şcolii locale în anii 60-70 ai secolului al XX-lea (după mărturiile sătenilor), îndrumaţi de profesorul de istorie.

Nistrul în acest loc curge lin, domol printre malurile pline cu verdeaţă, Ambele maluri sînt aici pante line, ceea ce cauzează periodic inundaţii în partea de jos a satului.

Cremenciug, raionul Soroca - album foto

Cuvinte cheie:

turism , Moldova , localitati , natura

Comentarii

 (1)
  • #1 20170419caihuali
    Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/moldoveni.md/application/modules/mob/views/scripts/news/view.phtml on line 229
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Nimoreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
2302 locuitori

Nimoreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Nimoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2302 oameni. Satul Nimoreni a fost menționat documentar în anul 1545.

Citeşte mai departe