Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
27 august 2022, 20:45 Ziua Independenţei views 2176
Oficialii ruși nu au felicitat Republica Moldova cu ocazia Zilei Independenței
27 august 2022, 20:45 Ziua Independenţei views 2176

Oficialii ruși nu au felicitat Republica Moldova cu ocazia Zilei Independenței

Nici unul dintre oficialii ruși nu a felicitat Republica Moldova cu ocazia sărbătorii naționale marcată astăzi în țară - Ziua Independenței.

Șefii mai multor state, precum și ambasadorii Uniunii Europene, SUA și României au felicitat Republica Moldova cu ocazia împlinirii a 31 de ani de independență, exprimîndu-și sprijinul pentru țara noastră pe calea prosperității, democrației și integrării europene, dorind poporului moldovean pace și prosperitate.

Poporul Moldovei a fost felicitat cu ocazia sărbătorii naționale - Ziua Independenței, și de mulți președinți ai țărilor CSI, inclusiv de președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, și președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, care au urat poporului prietenos al Moldovei bunăstare și prosperitate permanentă, un cer pașnic și fericire, exprimîndu-și speranța că cooperarea reciproc avantajoasă între țări va fi consolidată și în continuare prin eforturi comune în interesul popoarelor.

În același timp, niciunul dintre oficialii ruși nu a felicitat Republica Moldova cu ocazia Zilei Independenței. Reprezentanții Ambasadei Rusiei în Republica Moldova au participat la depunerea de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova împreună cu alți ambasadori străini acreditați la Chișinău. Și atît!

Potrivit observatorilor, această situație se datorează faptului că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și alți reprezentanți ai autorităților moldovenești nu și-au felicitat colegii ruși cu ocazia sărbătorii de stat - Ziua Rusiei, care este sărbătorită pe 12 iunie. În același timp, Rusia este principalul furnizor de resurse energetice pentru Moldova și partenerul său cheie în cadrul CSI. Se pare că autoritățile ruse, după principiul reciprocității, nu au felicitat Chișinăul oficial cu ocazia sărbătorii naționale a Republicii Moldova.

Anterior, reprezentanții Ministerului rus de Externe au menționat că Rusia îndeamnă Republica Moldova să nu caute amenințări acolo unde acestea nu există, dar să se concentreze pe soluționarea problemelor practice de dezvoltare a cooperării dintre cele două țări, subliniind că Moscova, la rîndul său, este pregătită pentru un dialog constructiv și deschis pentru discutarea cestora.

De asemenea, a fost subliniat faptul că Rusia este gata să contribuie la restabilirea funcționării normale a formatului "5+2" privind reglementarea transnistreană, pe măsura formării condițiilor corespunzătoare, implementării tacticii pașilor mici de interacțiune între malurile Nistrului în interesul locuitorilor acestora.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
563 locuitori

Misovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 74 km de orașul Ialoveni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 563 de oameni. Satul Misovca a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.