Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
08 mai 2022, 13:30 9 mai views 4190
Șefa statului, în ajun de 9 Mai: „Vom vorbi despre pace!”
Foto: facebook.com/maia.sandu
08 mai 2022, 13:30 9 mai views 4190

Șefa statului, în ajun de 9 Mai: „Vom vorbi despre pace!”

În ajunul zilei de 9 mai, șefa statului, Maia Sandu, a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care îndeamnă populația la pace.

„Pe 9 mai, vom cinsti memoria celor căzuți în război, vom onora veteranii și vom vorbi despre pace!”, a scris președinta. Totodată, a fost publicat un clip video, care relatează despre vizitele Maiei Sandu la cîțiva veterani de război.

Pentru ziua de 9 mai, la Chișinău este preconizat marșul victoriei organizat de Comitetul Național de Coordonare „Pobeda”. Mai mulți formatori de opinie consideră că, în ziua de 9 mai, s-ar putea înregistra provocări în contextul situației din regiune, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

Anterior, Avocatul Poporului, Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, de asemenea, au îndemnat la calm, întruniri și manifestații pașnice, fără intimidări, ură și violență.

Acum două zile, reprezentanții instituțiilor de forță au îndemnat cetățenii să respecte reglementările stabilite de lege și să nu cadă în plasa unor eventuale provocări.

Oamenii legii au reiterat că poliția nu va tolera acțiunile persoanelor care vor încălca legea sau vor instiga alte persoane să comită ilegalități. „Toți cetățenii sînt egali în fața legii, indiferent de statutul pe care-l au, funcțiile pe care le dețin sau viziunile lor”, a menționat șeful IGP, care a subliniat că se va acționa strict în conformitate cu legea, inclusiv în raport cu cei care vor afișa simbolurile interzise – „V”, „Z” și panglica Sf. Gheorghe.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , ajun , Ziua Victoriei , apel , pace

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
130 locuitori

Lenin este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului (Transnistria), Republica Moldova. În componența comunei intră localitățile Pervomaisc, Pobeda, Stanislavca și Lenin. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 138 km de Chișinău. Conform datelor anului 2007 populația satului constituia 130 de oameni. Satul Lenin a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.