Mergi spre compartimentul: Cinematografia
14 noiembrie 2022, 11:00 Cinematografia views 2119
Moldova adăugă o comedie în colecție: Filmările au avut loc la Chișinău
14 noiembrie 2022, 11:00 Cinematografia views 2119

Moldova adăugă o comedie în colecție: Filmările au avut loc la Chișinău

Țara noastră adăugă o comedie în colecție. Pelicula intitulată "Maior Perdunescu", care va fi lansată la 17 noiembrie, este o parodie a serialelor polițienești, iar eroul principal este un polițist care luptă împotriva corupției, în timp ce structurile statului sînt capturate de mafie.

Filmările s-au desfășurat la Chișinău cu actori din Moldova, Ucraina și Rusia, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Regizorul filmului este Iurii Stîțcovschii din Odesa, devenit cunoscut datorită serialului "Calambur". Pelicula a fost filmată acum zece ani. Proiectul era conceput să fie un serial, însă, din cauza maidanului de la Kiev, a rămas fără finanțare.

Regizorul ucrainean povestește că a decis, la începutul acestui an, să monteze un film din acele trei episoade filmate, material pe care nu voia să-l piardă. Războiul i-a jucat festa.

"Montam filmul sub sunetele sirenelor şi ale rachetelor care zburau deasupra noastră. Este foarte trist că atmosfera generală a încurcat la împlinirea scopurilor iniţiale", a spus Iurii Stîțcovschii, regizor.

Cu toate acestea, regizorul a obţinut patru premii internaţionale pentru cea mai bună comedie la festivalurile din Tokyo, New York, Los Angeles și Santa Barbara.

"Nu este un film senzațional. Dar e unul distractiv, ca să poți rîde sîmbătă seara, cînd vrei să primești plăcere vizionînd o comedie", a dezvăluit Iurii Stîțcovschii, regizor.

Actorul Igor Chistol a jucat în rolul poliţistului care luptă cu corupția. Spune că nu i-a fost dificil să-i dea viaţă eroului său.

"Este un luptător înflăcărat cu corupţia, dar toate operaţiunile care au fost întreprinse de el, toate le-a prăbuşit. De fiecare dată o ia de la capăt şi asta e ghinionul lui, este un polițist ghinionist", a explicat Igor Chistol, actor.

Majoritatea scenelor au fost filmate noaptea, pentru o atmosferă intrigantă a filmului.

"Nu eram restrînşi de scenariu, scenariul era ca un motiv, era un fel de premisă, în rest s-a improvizat foarte mult. Multe scene le ajustam după cum ne plăcea nouă, în special cu Igor Caras, care este un actor de mare talent şi cu el e mare plăcere să fii în cadru", a mai spus Igor Chistol, actor.

Rolul de băiat rău i-a revenit actorului Alexandr Shyshkin.

"sînt un mafiot, nimeni nu mă poate prinde, face fapte rele, cardinalul negru al statului, geniu rău şi ies mereu uscat din apă. sînt imposibil de prins. Este o parodie pentru toate filmele de acţiune, seriale despre poliţie, unde toţi aleargă, împuşcă, sar şi prind băieţii răi. Va fi superb dacă telespectatorii vor rîde la film şi vor lua emoţii pozitive. Este greu să filmezi o comedie. Ba chiar se filmează rar", a menționat Alexandr Shyshkin, actor.

Premiera filmului "Maior Perdunescu" se anunță pentru 17 noiembrie pe diferite platforme online.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

comedie , film , Cinematografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1228 locuitori

Climăuţi este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Climăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1228 de oameni. Satul Climăuţi a fost menționat documentar în anul 1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.