Mergi spre compartimentul: Bucătăria
23 ianuarie 2024, 13:05 Bucătăria views 2204
REȚETA ZILEI: Ciorbă de viţel cu ciuperci
23 ianuarie 2024, 13:05 Bucătăria views 2204

REȚETA ZILEI: Ciorbă de viţel cu ciuperci

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi, se pune în apă rece şi se fierbe la foc mic până este gata. Ciupercile uscate se spală şi se lasă pentru 3-4 ore la înmuiat, apoi se fierb separat. Ceapa, morcovul, rădăcinile de pătrunjel şi ţelina se taie fidea şi se ru­menesc. Din făină şi ouă se prepară tăieţeii de casă. În bulionul de carne se pun ciupercile fierte, tăiate fidea, împreună cu bulionul în care au fiert, apoi se pun tăieţeii, legumele prăjite şi se mai fierbe timp de 10-15 min. Cu 5 minute înainte de a o lua de pe foc, se toarnă borşul fiert şi stre­curat, se condimentează cu piper negru boabe, cim­bru, sare.

Se serveşte cu carne, smântână şi cu verdeaţa presărată.

Prepararea tăieţeilor: În făină se adaugă ouăle şi sarea, diluată cu apă. Se face un aluat tare, se acoperă cu o pânză pentru 20-30 minute,pentru ca aluatul să fie mai uşor de întins. Pe o masă, presărată cu făină, se întinde aluatul într-un strat subţire, se lasă să se usuce pe 10-20 minute. Se taie fâşii de 4-5 cm lăţime, care, la rândul lor, se taie fidea subţire.

Ingrediente:

  • 500 g carne de viţel de la piept,
  • 6 pahare apă,
  • 1½ pahar tăieţei de casă,
  • 4-5 ciu­perci uscate sau 400 g proaspete ( shampignioni sau alte ciuperci albe),
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • ½ rădăcină ţelină,
  • 2 cepe,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 ou,
  • ½ pahar smântână,
  • 2 pahare borş (un pic de acid citric),
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • cimbru verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.

Pentru tăieţei:

  • 1½ pahare făină de grâu,
  • 2 ouă,
  • 1/3  pahar apă,
  • sare.

Cuvinte cheie:

reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1884
Populația:
814 locuitori

Pervomaiscoe este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sergheuca și Pervomaiscoe. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 191 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 814 oameni. Satul Pervomaiscoe a fost menționat documentar în anul 1884.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.