Heciul Nou este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Trifănești și Heciul Nou. Satul Heciul Nou se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2167 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1700.
Citeşte mai departeREȚETA ZILEI: Friptură de iepure de cîmp
![]() |
Mod de preparare:
Se taie spatele şi picioarele din urmă ale iepurelui. Se pun într-un vas, deasupra se toarnă sosul pregătit, se pun legumele. Carnea se marinează de la cîteva ore pînă la 2 zile. Slănina se taie fidea mascată (cu diametrul de 1 cm şi lungimea de 3 cm). Iepurele marinat se împănează nu prea adînc cu bucăţelele de slănină. Apoi se pune cu spatele în sus într-un ceaun alungit, peste el untul, apoi se adaugă 2 linguri de apă şi se dă la cuptor la o temperatură nu prea mare. Carnea se stropeşte, periodic, cu sosul pe care-l lasă.
Prepararea marinatei: Oţetul diluat cu puţină apă se pune la fiert, se adaugă uleiul, morcovul tăiat rondele, ceapa, verdeaţa, sarea, piperul şi foile de dafin, se dă în clocot şi se fierbe puţin.
Se serveşte cu sos.
Ingrediente:
- spatele unui iepure de cîmp,
- 100 g slănină afumată,
- 1 căpăţînă de usturoi,
- 1 lingură de unt,
- sare.
Pentru marinat:
- 1 pahar oţet,
- 1 lingură ulei,
- 1 morcov,
- 1-2 cepe,
- sare,
- piper negru măcinat,
- foi de dafin,
- 2 linguri verdeaţă tocată.