Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 821 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Borş de tărîţe


Mod de preparare:

Tărîțele se înmoaie mai întîi în apă rece, apoi în uncrop, se adaugă frunzele de vişin şi apoi huştele, în cazul în care nu dispuneţi de huşte puteţi înlocui cu 2 felii de pîine acră de secară şi 1 lingură de zahăr. Se acoperă cu un capac sau cu un şerveţel de pînză şi se pun la cald pentru 24 ore. După aceasta borşul acru se strecoară şi se pune la rece, iar în masa rămasă se mai toarnă apă fiartă şi se pune iar la cald. Borşul acru se prepară în vase de stejar sau lut.

Ingrediente:

•    2 kg tărîţe de grîu,
•    cîteva frunze sau crenguţe de vişin,
•    12 l apă.
 

Cuvinte cheie:

reteta , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Călineşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
2821 locuitori

Călineşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Călineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 22 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2821 persoane. Satul Călineşti a fost menționat documentar în anul 1601.

Citeşte mai departe