Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 12248 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Pui înăbuşit cu mere

Mod de preparare:

Puii se taie bucăţi, se sărează şi se pipărează. Merele se curăţă de coajă şi se amestecă cu pastă de roşii, se adaugă foi de dafin. Amestecul se pune în ulcele ceramice, deasupra se pune cimbru, apoi carnea şi pieptul de porc afumat. Se presară cu sare şi verdeaţa tăiată, se acoperă cu bulion şi cu smîntînă. Ulcelele se acoperă cu capace şi se dau la cuptor pentru o oră.

Carnea se serveşte în farfurii, deasupra se toarnă sos. Se garniseşte cu felii de roşii şi pătrunjel verde. Poate fi servită cu mămăligă sau cu orez fiert.

Ingrediente:

  • 2 pui,
  • 100 g piept de porc afumat,
  • 2 linguri pastă de roşii,
  • 3 mere (acre),
  • 3 linguri smîntînă,
  • 1 pahar bulion de carne,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel şi cimbru verde,
  • 2 linguri verdeaţă tocată.

Cuvinte cheie:

bucataria , alimentatie , reteta

Localităţile Moldovei şi diasporei

Peticeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
1211 locuitori

Peticeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Satul Peticeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Călărași și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1211 oameni. Satul Peticeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Leucăuți.

Citeşte mai departe