Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 11869 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Roşii umplute cu vinete

Mod de preparare:

Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun în tavă, se presară cu brînză, dea­supra se toarnă smîntînă şi se dau la cuptor. Cînd se servesc, se presară cu verdeaţă, se garnisesc cu foi de salată verde. Smîntînă se serveşte separat.

Prepararea umpluturii:

Vinetele se curăţă de coajă şi peduncul (la vinetele mai tinere coaja se poate lăsa). Se taie felii sau rondele de 1-2 cm grosime. Se opăresc 10-15 minute, apoi se pun sub o greutate pentru 20-30 de minute ca să se scurgă zeama amară. Se taie cuburi, se prăjesc, se adaugă ceapa prăjită, mie­zul de roşii, se prăjesc toate la un loc, se pune sare şi piper, se răcesc. Legumele se amestecă cu un ou fiert (la dorință) şi mărunţit, cu orezul fiert, verdeaţa şi usturoiul pisat. Se amestecă. 

Ingrediente:

  • 8-12 roşii,
  • 1 lingură brînză nesărată (caş) dată prin răzătoare ,
  • ¾ pahar smîn­tînă,
  • sare,
  • foi de salată verde,
  • 1 lingură  de verdeaţă de mărar tocată.

Pentru umplutură:

  • 1 vînătă,
  • 1 ceapă,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri orez,
  • 1 ou,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper măcinat,
  • 1 lingură  de verdeaţă de mărar şi leuştean tăiată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ciuluc

Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
187 locuitori

Ciuluc este un sat din cadrul comunei Egorovca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 187 de oameni. Satul Ciuluc a fost menționat documentar în anul 1912.

Citeşte mai departe