Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 72009 Vizualizări

REŢETA ZILEI: "Bureachiţă" - supă de roşii cu pelmeni

Mod de preparare:

Sucul de roşii se amestecă cu apă, ceapa şi pătrunjelul se adaugă întregi, morcovul tăiat fidea. Se fierbe până legumele se înmoaie, apoi se adaugă sare şi piper. Când supa este gata, în ea se fierb colţunaşii. «Bureachiţa» se serveşte cu smîntînă. 

Prepararea pelmenilor: Aluatul se întinde foaie de 1,5 mm grosime şi cu ajutorul unui pahar se taie cerculeţe, în care se pune umplutura, apoi se lipesc colţunaşii (câte 8-10 la o porţie). 

Prepararea umpluturii: Carnea şi ceapa se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare, piper, verdeaţă tocată, puţină apă şi se amestecă bine.

Ingrediente:

  • 1 l suc de roşii,
  • 800 g apă,
  • 4 cepe,
  • 2 rădăcini de pătrunjel,
  • 2 morcovi,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Pentru pelmeni: aluat - vezi reţeta Colțunași cu brînză;

Pentru umplutură:

  • 400 g carne de porc,
  • 2 cepi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (1)

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lunga

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1980 locuitori

Lunga este un sat şi comună din raionul Floreşti. Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, satul se află la distanța de 8 km de orașul Florești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1980 de oameni. Satul Lunga a fost întemeiat în secolul XX.

Citeşte mai departe