Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 24828 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Ciorbă de vită cu tăieţei de casă

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se rumeneşte. Se pune în cratiţă, se toarnă uncrop şi se fierbe la foc mic, îndepărtând spuma, până este gata. Rădăcinile se taie fidea şi se prăjesc uşor. In bulionul pregătit se pun rădăcinile, se aduce la fierbere, se pun tăieţeii, se sărează, se fierbe 5-7 minute la foc încet. Cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc, se toarnă borşul fiert şi strecurat, se condimentează cu piper negru boabe, foi de dafin, cimbru, o parte din verdeaţa tăiată. Ciorba se serveşte presărată cu verdeaţă. Ardeiul iute se serveşte aparte.

Prepararea tăieţeilor: Făina se amestecă cu ouăle şi sarea dizolvată în apă. Se face un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel de pânză pentru 20-30 minute, ca să se întindă apoi mai bine. Pe masa presărată cu faină se întind câteva foi subţiri, se lasă să se usuce 10-20 minute. Se taie fâşii de 4-5 cm lăţime, care la rândul lor se taie de-a latul - tăiţei subţiri.

Ingrediente:

  • 500 g carne de viţel,
  • 6 pahare apă,
  • ½ praz (sau 4 cepe),
  • 1-2 morcovi,
  • 1-2 rădăcini de pătrunjel,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 pahare borş (un pic de acid citric),
  • sare,
  • piper boabe,
  • frunză de dafin,
  • 1 ardei iute,
  • cimbru verde,
  • 1 linguriţă verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.

Pentru tăieţei:

  • 1½ pahare făină de grâu,
  • 2 ouă,
  • 1/3 pahar apă,
  • sare.

Cuvinte cheie:

bucataria , Moldova , reteta

Localităţile Moldovei şi diasporei

Antonovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
81 locuitori

Antonovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Florești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 81 de oameni. Satul Antonovca a fost înființat în anul 1929.

Citeşte mai departe