Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 17241 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Peşte prăjit cu vinete

Mod de preparare:

Fileul se taie felii, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se rumeneşte pe ambele părţi. Vinetele se curăţă de coajă, se taie rondele, se sărează, se pun sub greutate pentru 25-30 minute, apoi se trec prin faină de grîu şi se prăjesc. Într-o tigaie unsă cu unt, se pune peştele, de jur împrejur - vinetele, se presară cu brînză, verdeaţă şi usturoiul pisat. Se dă la cuptor pentru 15-20 minute.

Ingrediente:

  • 600 g fileu de peşte (crap, şalău, biban de mare),
  • 3 vinete,
  • 2 linguri de făină de porumb,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • 4 linguri ulei,
  • 2 linguri brînză dată prin răzătoare,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri de pătrunjel şi mărar verde tăiat.

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Butor

Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
3640 locuitori

Butor este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Butor și India. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Butor alcătuia 3640 de oameni în anul 2000. Satul Butor a fost menționat documentar în anul 1773.

Citeşte mai departe