REŢETA ZILEI: Friptură de pui în ulcele
Mod de preparare:
Bucăţile de carne de pui se presară cu sare şi piper şi se prăjesc în ulei şi ceapă pînă sînt gata. Usturoiul pisat se adaugă la sfîrșit. Cartofii cruzi se dau prin răzătoare, se amestecă cu făină şi ou, se sărează se piperează, se bat bine şi se prăjesc. În ulcele se pune carnea, deasupra se pun clătitele de cartofi, se acoperă cu smîntînă şi se dau la cuptor pentru 15- 20 minute.
Ingrediente:
• 1 kg carne de pui,
• ½ pahar ulei,
• 6 cartofi,
• 3 linguri făină de grîu,
• 2 ouă,
• 1½ pahar smîntînă,
• 2-3 cepe,
• 2-3 căţei de usturoi,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 1 lingură verdeaţă tocată,
• 4 ulcele de ceramică.
- Pascaru: "Cetățenii sînt îngrijorați ca alegerile să nu se transforme într-un "sportloto""
- YMCA lansează un nou proiect în Moldova ©
- MAE: Se confirmă decesul unui cetățean moldovean în urma masacrului de la Crocus City Hall
- În Rusia s-a sărbătorit "Mărțișorul" cu speranța îmbunătățirii relațiilor dintre cele două țări
- Cîrnaț, despre votul prin corespondență: ”El trebuie introdus ori pentru toți, ori pentru nimeni”
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1607
- Populația:
- 2522 locuitori
Holercani este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Holercani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Dubăsari și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2522 de oameni. Satul Holercani a fost menționat documentar în anul 1607.
Comentarii
(0)