Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 11188 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Ciorbă cu carne de oaie

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea de oaie bucăţi, morcovul şi ardeiul curăţaţi-l şi spălaţi-l, tăiaţi-l cubuleţe. Scoateţi pieliţa roşiilor marinate, daţi-le prin răzătoare şi mărunţiţi-le în blender. Curăţaţi usturoiul. Alegeţi crupele şi spălaţi-le cu apă rece. Adăugaţi într-un ceaun o parte din ulei şi încingeți-l pînă iese fum. Prăjiţi repede carnea pînă se formează o cojiţă aurie. În altă tigaie puneţi legumele şi prăjiţi-le pe tigaie cu ulei vegetal. Adăugaţi în carnea prăjită usturoiul mărunţit, mai lăsaţi să se prăjească 1-2 minute şi turnaţi 6 pahare de apă, fierbeți pînă e gata la foc domol. Cu 15-20 minute pînă la sfîrşitul fierberii turnaţi crupele alese şi spălate şi lăsaţi să fiarbă pînă sînt gata crupele şi carnea. Adăugaţi legumele, roşiile tocate, marinata strecurată şi mai fierbeţi 3-5 minute.

Ingrediente:

•    1-1,2 kg carne de oaie,
•    0,5 pahar de ulei de vegetal,
•    2 cepe,
•    1 morcov,
•    1 ardei dulce,
•    1 ardei iute,
•    0,5 de pahar de crupe de grîu măcinate mășcat (arnăut),
•    6-8 roşii marinate,
•    2 pahare de marinată de la roşii,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin,
•    6 pahare de apă.

Cuvinte cheie:

supa , reteta , alimentatie , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cucuieţii Vechi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
457 locuitori

Cucuieţii Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 457 de oameni. Satul Cucuieţii Vechi a fost atestat documentar în anul 1624.

Citeşte mai departe