Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 12078 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Ciorbă cu carne de oaie

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea de oaie bucăţi, morcovul şi ardeiul curăţaţi-l şi spălaţi-l, tăiaţi-l cubuleţe. Scoateţi pieliţa roşiilor marinate, daţi-le prin răzătoare şi mărunţiţi-le în blender. Curăţaţi usturoiul. Alegeţi crupele şi spălaţi-le cu apă rece. Adăugaţi într-un ceaun o parte din ulei şi încingeți-l pînă iese fum. Prăjiţi repede carnea pînă se formează o cojiţă aurie. În altă tigaie puneţi legumele şi prăjiţi-le pe tigaie cu ulei vegetal. Adăugaţi în carnea prăjită usturoiul mărunţit, mai lăsaţi să se prăjească 1-2 minute şi turnaţi 6 pahare de apă, fierbeți pînă e gata la foc domol. Cu 15-20 minute pînă la sfîrşitul fierberii turnaţi crupele alese şi spălate şi lăsaţi să fiarbă pînă sînt gata crupele şi carnea. Adăugaţi legumele, roşiile tocate, marinata strecurată şi mai fierbeţi 3-5 minute.

Ingrediente:

•    1-1,2 kg carne de oaie,
•    0,5 pahar de ulei de vegetal,
•    2 cepe,
•    1 morcov,
•    1 ardei dulce,
•    1 ardei iute,
•    0,5 de pahar de crupe de grîu măcinate mășcat (arnăut),
•    6-8 roşii marinate,
•    2 pahare de marinată de la roşii,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin,
•    6 pahare de apă.

Cuvinte cheie:

supa , reteta , alimentatie , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Danu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
3063 locuitori

Danu este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Danu, Camencuţa. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 177 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 3063 de oameni. Satul Danu a fost menționat documentar în anul 1629.

Citeşte mai departe