Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 13576 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Ficat de vită, fiert înăbuşit în sos de smîntînă

Mod de preparare:

Faceţi în ficat incizii cu ajutorul unui cuţit şi introduceţi slănină afumată tăiată pai apoi tăiaţi ficatul bucăţi. Presăraţi cu sare, piper şi prăjiţi pînă se formează o coajă rumenă. Morcovul, rădăcina de pătrunjel, ceapa tăiaţi-o pai şi prăjiţi-le un pic. Puneţi ficatul în caserolă, adăugaţi legumele prăjite, adăugaţi sos de smîntînă şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit.

Ingrediente:

•    500 g de ficat de vită,
•    80 g de slănină afumată,
•    1 rădăcină de morcov,
•    1 ceapă,
•    ½ rădăcină de pătrunjel,
•    2 linguri de grăsime de porc,
•    2 pahare de sos de smîntînă,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    frunze verzi de salată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Verejeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
972 locuitori

Verejeni este un sat din cadrul comunei Lencăuţi, raionul Ocniţa. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Ocnița și la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 972 de oameni. Satul Verejeni a fost menționat documentar în anul 1624.

Citeşte mai departe