Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 70490 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Mititei

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţele cîte 30-50 g, se sărează, se lasă într-un vas la temperatura  camerei pentru 2-3 ore, apoi se acoperă cu un capac şi se pune la rece pentru 24 ore. Carnea se dă prin maşina de tocat, apoi slănina şi usturoiul. În tocătură se adaugă piperul, ardeiul, bicarbonatul de sodiu, apa sau bulionul rece, se amestecă bine şi se pune la rece pentru 3-4 ore. Se demontează cuţitul şi reţeaua maşinii de tocat si se montează tubul în formă de pîlnie. Pentru ca mititeii să nu se lipească, tubul şi mîinile se ung cu ulei. Tocătura se dă prin maşina de tocat, formîndu-se nişte cîrnăciori nu prea mari, care se pun într-o tavă unsă cu ulei, iar pînă la prăjire se ţin la rece.

Mititeii se prăjesc la grătar, întorcîndu-se periodic ca să se rumenească bine pe toate părţile. Mujdeiul se serveşte separat.

Ingrediente:

  • 800 g carne,
  • 30 g slănină,
  • 4-5 căţei de usturoi,
  • ½ linguriţă bicarbonat de sodiu,
  • 4-5 linguri apă,
  • 3-4 linguri mujdei,
  • sare,
  • piper negru și roșu măcinat.

Cuvinte cheie:

reteta , bucataria , alimentatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Andruşul de Sus

Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
1769 locuitori

Andruşul de Sus este un sat şi comună din raionul Cahul. Andruşul de Sus este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1769 de oameni. Satul Andruşul de Sus a fost menționat documentar în anul 1459.

Citeşte mai departe