Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 18242 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Cartofi umpluţi cu brînză şi ciuperci

Mod de preparare:

Curățați cartofii, scoateţi-le partea de mijloc, săraţi adînciturile şi umpleţi-le. Cartofii puneţi-i în ceaun, turnaţi bulionul şi daţi-i la cuptor. Înainte de a se servi cartofii se dreg cu smîntînă şi se garnisesc cu felii de roşii, pătrunjel verde.

Prepararea umpluturii:

Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc. Se adaugă ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, brînza, smîntîna, sarea, piperul, mărarul şi se amestecă.

 Ingrediente:

  • 8-10 cartofi,
  • 2 roşii,
  • ¾ pahar smîntînă,
  • ½ pahar bulion de carne,
  • sare,
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • 1 pahar de brînză mărunţită,
  • 1 ou,
  • 2 cepe,
  • 3-4 ciuperci,
  • 2 linguri de smîntînă,
  • 2 linguri de ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de mărar verde tăiat.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tătărăuca Veche

Statut:
Sat
Prima atestare:
1646
Populația:
625 locuitori

Tătărăuca Veche este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia Nouă, Tătărăuca Veche, Tătărăuca Nouă și Tolocăneşti. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 625 de oameni. Satul Tătărăuca Veche a fost menționat documentar în anul 1646.

Citeşte mai departe