Mergi spre compartimentul: Bucătăria
15 ianuarie 2024, 13:05 Bucătăria views 14787
REŢETA ZILEI: Ciorbă de raţă
15 ianuarie 2024, 13:05 Bucătăria views 14787

REŢETA ZILEI: Ciorbă de raţă

Mod de preparare:

Raţa se pregăteşte, se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Se adaugă varza, rădăcinile, ceapa şi prazul, tăiate fi­dea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc, se adaugă sarea, foile de dafin, piperul, borşul fiert. Se drege ciorba cu oul crud, bătut cu lapte şi se mai fierbe încă puţin la foc mic.

Se serveşte presărată cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • ½ raţă,
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină ţelină,
  • 2 cepe,
  • ¼ praz,
  • ¼ căpăţână de varză,
  • 3 cartofi,
  • 1 ou (gălbenuș),
  • ½ pahar lapte,
  • 2 pahare borş acru sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • piper negru boabe,
  • 1 lingură verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
3063 locuitori

Danu este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Danu, Camencuţa. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 177 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 3063 de oameni. Satul Danu a fost menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.