|
REŢETA ZILEI: Ciorbă de raţă
Mod de preparare:
Raţa se pregăteşte, se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Se adaugă varza, rădăcinile, ceapa şi prazul, tăiate fidea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc, se adaugă sarea, foile de dafin, piperul, borşul fiert. Se drege ciorba cu oul crud, bătut cu lapte şi se mai fierbe încă puţin la foc mic.
Se serveşte presărată cu verdeaţă.
Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- ½ raţă,
- 1 morcov,
- 1 rădăcină ţelină,
- 2 cepe,
- ¼ praz,
- ¼ căpăţână de varză,
- 3 cartofi,
- 1 ou (gălbenuș),
- ½ pahar lapte,
- 2 pahare borş acru sau un pic de sare de lămâie,
- sare,
- foi de dafin,
- piper negru boabe,
- 1 lingură verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocată.
- Pascaru: "Cetățenii sînt îngrijorați ca alegerile să nu se transforme într-un "sportloto""
- YMCA lansează un nou proiect în Moldova ©
- MAE: Se confirmă decesul unui cetățean moldovean în urma masacrului de la Crocus City Hall
- În Rusia s-a sărbătorit "Mărțișorul" cu speranța îmbunătățirii relațiilor dintre cele două țări
- Cîrnaț, despre votul prin corespondență: ”El trebuie introdus ori pentru toți, ori pentru nimeni”
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1629
- Populația:
- 3063 locuitori
Danu este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Danu, Camencuţa. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 177 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 3063 de oameni. Satul Danu a fost menționat documentar în anul 1629.
Comentarii
(0)