Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 13410 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Carne de vită înăbuşită cu legume

Mod de preparare:

Carnea se spală, se usucă, se taie bucăţele, se bate, se presară cu sare, piper şi se prăjeşte în ulei. Se adaugă ceapa, morcovul şi pătrunjelul tăiate mărunt, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă, periodic amestecîndu-se, pînă carnea devine moale. Vinetele se curăţă, se taie rondele cu grosimea 3-4 cm, se opăresc, se storc şi se prăjesc pe ambele părţi. Fasolea se curăţă de aţe şi se taie în două. Ardeii se opăresc, se înlătură pedunculul şi seminţele, se spălă şi se taie fidea. Fasolea şi ardeii se prăjesc în ulei. Carnea prăjită se amestecă cu legume, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe, sarea, piperul, verdeaţa, se toarnă vinul şi se înăbuşă 25-35 minute. Foile de dafin şi usturoiul pisat se adaugă la sfîrşit.

Carnea se serveşte presărată cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 700 g carne de vită,
  • 1/3 pahar ulei,
  • 2-3 cepe,
  • 2 vinete,
  • 2 pahare fasole verde,
  • 1 morcov,
  • 2 rădăcini pătrunjel,
  • 5-6 roşii,
  • 1/3 pahar vin,
  • 3 ardei graşi, sare,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1-2 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • 1-2 linguri verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Unteni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1583
Populația:
167 locuitori

Unteni este un sat din cadrul comunei Horeşti, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Fălești și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 167 de oameni. Satul Unteni a fost menționat documentar în anul 1583.

Citeşte mai departe