Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 12864 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Carne de vită înăbuşită cu legume

Mod de preparare:

Carnea se spală, se usucă, se taie bucăţele, se bate, se presară cu sare, piper şi se prăjeşte în ulei. Se adaugă ceapa, morcovul şi pătrunjelul tăiate mărunt, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă, periodic amestecîndu-se, pînă carnea devine moale. Vinetele se curăţă, se taie rondele cu grosimea 3-4 cm, se opăresc, se storc şi se prăjesc pe ambele părţi. Fasolea se curăţă de aţe şi se taie în două. Ardeii se opăresc, se înlătură pedunculul şi seminţele, se spălă şi se taie fidea. Fasolea şi ardeii se prăjesc în ulei. Carnea prăjită se amestecă cu legume, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe, sarea, piperul, verdeaţa, se toarnă vinul şi se înăbuşă 25-35 minute. Foile de dafin şi usturoiul pisat se adaugă la sfîrşit.

Carnea se serveşte presărată cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 700 g carne de vită,
  • 1/3 pahar ulei,
  • 2-3 cepe,
  • 2 vinete,
  • 2 pahare fasole verde,
  • 1 morcov,
  • 2 rădăcini pătrunjel,
  • 5-6 roşii,
  • 1/3 pahar vin,
  • 3 ardei graşi, sare,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1-2 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • 1-2 linguri verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pojăreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
1009 locuitori

Pojăreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Pojăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1009 oameni. Satul Pojăreni a fost menționat documentar în anul 1545.

Citeşte mai departe