Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 14553 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Carne de vită înăbuşită cu legume

Mod de preparare:

Carnea se spală, se usucă, se taie bucăţele, se bate, se presară cu sare, piper şi se prăjeşte în ulei. Se adaugă ceapa, morcovul şi pătrunjelul tăiate mărunt, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă, periodic amestecîndu-se, pînă carnea devine moale. Vinetele se curăţă, se taie rondele cu grosimea 3-4 cm, se opăresc, se storc şi se prăjesc pe ambele părţi. Fasolea se curăţă de aţe şi se taie în două. Ardeii se opăresc, se înlătură pedunculul şi seminţele, se spălă şi se taie fidea. Fasolea şi ardeii se prăjesc în ulei. Carnea prăjită se amestecă cu legume, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe, sarea, piperul, verdeaţa, se toarnă vinul şi se înăbuşă 25-35 minute. Foile de dafin şi usturoiul pisat se adaugă la sfîrşit.

Carnea se serveşte presărată cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 700 g carne de vită,
  • 1/3 pahar ulei,
  • 2-3 cepe,
  • 2 vinete,
  • 2 pahare fasole verde,
  • 1 morcov,
  • 2 rădăcini pătrunjel,
  • 5-6 roşii,
  • 1/3 pahar vin,
  • 3 ardei graşi, sare,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1-2 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • 1-2 linguri verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ţambula

Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
611 locuitori

Ţambula este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.81 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.32 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pălăria, Octiabriscoe și Ţambula. Satul Țambula se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1898.

Citeşte mai departe