Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 16453 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Carne de porc înăbuşită cu vinete

Mod de preparare:

Carnea se curăţă de pieliţe şi vine, se taie bucăţi nu prea mari, se presară cu sare şi piper, se stropeşte cu vin şi cu ulei şi se lasă să se marineze 20-30 minute. Apoi se rumeneşte cu ulei călit. Vinetele se taie rondele cu grosimea 0,5-0,7 cm, se sărează şi se lasă pentru 40-50 minute, apoi se stoarce sucul amar. Rondelele de vinete se trec prin făină şi se prăjesc pe ambele părţi. Prazul (partea verde) se taie rondele şi se prăjeşte uşor în ulei. Roşiile se curăţă de pieliţă, de seminţe şi se taie cuburi mici. În ceaun se pun straturi carnea prăjită, vinetele şi ceapa, se adaugă usturoiul pisat cu sare, roşiile, foile de dafin, piperul, vinul, bulionul şi se înăbuşă cu capac pînă este gata.

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc,
  • 3-4 vinete,
  • 1 praz,
  • 5-6 roşii tari,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • ½ pahar vin sec,
  • 4 linguri ulei,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Cuvinte cheie:

alimentatie , bucataria , Moldova , reteta

Localităţile Moldovei şi diasporei

Iantarnoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1981
Populația:
276 locuitori

Iantarnoe este un sat din cadrul comunei Rașcov din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Camenca și la 148 km de Chișinău. Populaţia satului Iantarnoe alcătuia 276 de oameni în anul 2004. Satul Iantarnoe a fost înființat în anul 1981.

Citeşte mai departe