Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 17699 Vizualizări

Cu orice ingrediente acest fel de mîncare va fi delicios!


Unul dintre felurile cele mai populare din bucătăria moldovenească este plăcinta. Aceasta poate fi pregătită cu diverse umpluturi, însă atunci când se apucă de lucru un cunoscător veritabil, plăcinta va fi un deliciu cu orice umplutură.

Plăcintele pot fi pregătite cu brânză de vaci, cu cartofi, ceapă, varză, carne etc. În Moldova se desfăşoară şi numeroase festivaluri dedicate acestui preparat culinar atât de răspândit în ţara noastră. Bucătari pricepuţi obţin noi recorduri, pregătind plăcinte gigantice.

Într-un nou infogragic, Sputnic dezvăluie secretele celor mai gustoase plăcinte, dar vine şi cu informaţii despre originea acestora.

Date curioase despre plăcinte

În 2014, Poșta Moldovei a pus în circulație mărci cu imagini ale bucatelor naționale.

Apropo, plăcinta moldovenească reprezintă o variantă simplificată a șuberecului turcesc și anume sub acest aspect este servită pînă astăzi practic în fiecare familie turcă. 

* În 2009, la Universitatea Pedagogică din Chișinău a avut loc a cincea ediție a festivalului plăcintelor și sarmalelor. 

* În 2014, în satul Chișcăreni, raionul Sîngerei, s-a desfășurat a patra ediție a festivalului plăcintelor și sarmalelor. 

* În 2014 a fost organizat primul festival "La cuptorul cu plăcinte", în satul Șolcani, raionul Soroca.

* În 2015, în satul Năpădeni, raionul Ungheni a avut loc festivalul "La plăcinte".

Totodată, reamintim că informații exhaustive despre bucatele și băuturile tradiţionale moldoveneștiistoria și cultura vinului la moldovenitradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilorproduse pentru sănătatereţete culinarebucate de sărbătoarebucate mănăstireştibucate de postconserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «BUCĂTĂRIA» a proiectului moldovenii.md.

 

Cuvinte cheie:

alimentatie , bucataria , placinte

Localităţile Moldovei şi diasporei

Stolniceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1746
Populația:
1504 locuitori

Stolniceni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Stolniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe rîul Ciuhur, la o distanţă de 18 km de orașul Edineț și la 12 km de stația de cale ferată Brătușeni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1504 oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1746.

Citeşte mai departe