REŢETA ZILEI: Iepure de casă cu legume şi vin
Mod de preparare:
Iepurele prelucrat ca în reţeta „Tocană de iepure de casă” se taie în 6 părţi, se prăjeşte în untură, se pune în ceaun, se adaugă legumele tăiate măşcat, 150 g apă sau bulion, sare, piper şi se înăbuşă la foc încet pînă carnea se înmoaie. Cînd e aproape gata se adaugă zahăr, vin, usturoi pisat, se dă în clocot şi se ia de pe foc. Iepurele se serveşte presărat cu verdeaţă.
Ingrediente:
- 1 iepure de casă 1,5 kg,
- 4-5 cepe,
- 2 morcovi,
- 3 linguri untură,
- 1 lingură zahăr,
- 1 pahar vin alb sec,
- 3-4 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
- Pascaru: "Cetățenii sînt îngrijorați ca alegerile să nu se transforme într-un "sportloto""
- YMCA lansează un nou proiect în Moldova ©
- MAE: Se confirmă decesul unui cetățean moldovean în urma masacrului de la Crocus City Hall
- În Rusia s-a sărbătorit "Mărțișorul" cu speranța îmbunătățirii relațiilor dintre cele două țări
- Cîrnaț, despre votul prin corespondență: ”El trebuie introdus ori pentru toți, ori pentru nimeni”
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1921
- Populația:
- 1652 locuitori
Congazcicul de Sus este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Congazcicul de Sus, Congazcicul de Jos și Duduleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Comrat și la 107 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1652 de oameni. Satul Congazcicul de Sus a fost întemeiat în anul 1921.
Comentarii
(0)