REŢETA ZILEI: Budincă de dovleac cu tăieţei
Mod de preparare:
Dovleacul se curăţă şi se taie fidea mășcată, apoi se prăjeşte în unt. Tăieţeii se fierb în apă, puţin sărată. Atenţie însă nu trebuie răsfierţi, se strecoară, se adaugă unt. Ouăle se bat, apoi se adaugă zahăr, sare şi scorţişoară măcinată, se amestecă, se adaugă frişca şi se mai bat toate împreună.
Prepararea tăieţeilor: Făina se amestecă cu ouăle şi sarea dizolvată în apă. Se frămîntă un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel de pînză pentru 20-30 minute, ca să se întindă mai bine. Pe masa presărată cu făină se întind cîteva foi subţiri, se lasă să se usuce timp de 10-20 minute. Se taie făşii cu lăţimea de 4-5 cm, care, la rîndul lor, se taie de-a latul în tăieţeii propriu-zişi.
Ingrediente:
• 800 g dovleac,
• 3 ouă,
• 5 linguri de unt,
• 1 lingură de zahăr tos,
• 2 g de scorţişoară,
• 2 linguri de pesmeţi fărîmiţaţi,
• 3-4 linguri frişcă,
• sare.
Pentru tăieţei:
• 1½ pahare făină de grîu,
• 2 ouă,
• 1/3 pahar apă,
• sare.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1604
- Populaţia:
- 1458 locuitori
Cuizăuca este un sat şi comună din raionul Rezina. Este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanţă de 27 km de oraşul Rezina şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1458 de oameni. Este menţionat documentar la 25 februarie 1604.
Comentarii
(0)