Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 12596 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Fitofag înăbuşit cu vin

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se taie bucăţi, se presară cu sare, piper şi verdeaţă, se stropeşte cu vin şi ulei, apoi se pune la marinat pentru 1-2 ore la rece. Ceapa se taie fidea şi se prăjeşte. Ciupercile se taie bucăţele şi se prăjesc. Roşiile se curăţă de seminţe, de pieliţă şi se taie felii. În ceaun pe rînd se pun straturi o parte de ceapă, ciuperci şi roşii, apoi se pun bucăţile de peşte, care se acoperă din nou cu ceapă, ciuperci şi roşii, se presară cu pesmeţi, se adaugă piper boabe, foi de dafin, se toarnă vinul şi se înăbuşă cu capac la cuptor.

Acest fel de mîncare poate fi servit atît rece, cît şi cald.

Ingrediente:

  • 1 kg peşte,
  • 5-6 cepe,
  • 4-5 ciuperci,
  • 4-5 linguri ulei,
  • 3-4 roşii,
  • ¾ pahar vin alb sec,
  • 1 lingură pesmeţi fărîmiţaţi,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • piper boabe,
  • foi de dafin.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Novovladimirovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
281 locuitori

Novovladimirovca este un sat din cadrul comunei Bîcioc din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Novovladimirovca alcătuia 281 oameni în anul 2000. Satul Novovladimirovca a fost înființat în anul 1928.

Citeşte mai departe