REŢETA ZILEI: Budincă cu vinete şi carne de găină
Mod de preparare:
Tăiaţi vinetele felii cu grosimea de circa 5-7 mm, săraţi-le, puneţi-le sub presă pentru 25 minute, pentru ca să se scurgă sucul amar. Treceţi vinetele prin făină şi prăjiţi-le pe ambele părţi în ulei vegetal. Într-o tigaie adîncă, unsă cu unt şi presărată cu pesmeți măcinaţi, puneţi feliile de vînătă destul de dens, iar deasupra tocătura din carne de găină şi din nou un strat de vinete. Ouăle se bat cu frişcă, se sară. Amestecul se toarnă pe vinete, se presară cu brînza dată prin răzătoare (caşcaval) şi se dă la cuptor se lasă pînă se formează o coajă aurie. Budinca gata se taie bucăţi, se pune în farfurii. Acest fel de mîncare se poate servi cu smîntînă.
Prepararea umpluturii: Turnaţi puţină apă deasupra găinii şi puneţi-o la foc. Сînd spuma încetează să se formeze, adăugaţi morcovul, rădăcina de pătrunjel, sare, piper. Separaţi carnea de oase, tăiaţi-o tăiţei mărunţi şi prăjiţi-i. Prăjiţi ceapa, uniţi-o cu carne. Adăugaţi brînza dată prin răzătoare, verdeaţa, sare, piper, amestecaţi bine.
Ingrediente:
• 4 vinete,
• 2 ouă,
• 1lingură de brînză dată prin răzătoare,
• ½pahar de frişcă,
• ½ lingură de unt,
• 4 linguri de smîntînă,
• 2 linguri de făină de grîu,
• 1 lingură de pesmeţi măcinaţi,
• 2linguri de ulei vegetal,
• sare.
Pentru tocătură:
• ½ de găină,
• 4 cepe,
• ½ de morcov,
• ½ rădăcină de pătrunjel,
• 2 linguri de ulei vegetal,
• 1 lingură de brînză dată prin răzătoare,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 1 lingură de verdeaţă tocată.
- Pascaru: "Cetățenii sînt îngrijorați ca alegerile să nu se transforme într-un "sportloto""
- YMCA lansează un nou proiect în Moldova ©
- MAE: Se confirmă decesul unui cetățean moldovean în urma masacrului de la Crocus City Hall
- În Rusia s-a sărbătorit "Mărțișorul" cu speranța îmbunătățirii relațiilor dintre cele două țări
- Cîrnaț, despre votul prin corespondență: ”El trebuie introdus ori pentru toți, ori pentru nimeni”
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1929
- Populația:
- 266 locuitori
Hîrtop este un sat din cadrul comunei Pistruieni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 58 km de oraşul Teleneşti şi la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 266 de locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1929.
Comentarii
(0)