REŢETA ZILEI: Fasole înăbuşite cu roşii
Mod de preparare:
Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin strecurătoare şi săraţi-o. Ceapa tăiată cubuleţe prăjiţi-o pînă la culoarea aurie. Opăriţi roşiile, scoateți-le pieliţa şi daţi-le prin răzătoare măşcată, adăugaţi-le la ceapa prăjită, piperaţi şi lăsaţi să se înăbușe 3-5 minute. Uniţi masa obţinută cu fasolea fiartă. Înăbuşiţi încă puţin, la sfîrșit adăugaţi usturoiul (tocat cu cuţitul, de preferiţă) şi verdeaţa tocată mărunt.
Ingrediente:
- 1 pahar de fasole pentru fierbere (albă),
- 3 roşii medii coapte,
- 2 linguri de ulei,
- 3 căţei de usturoi,
- sare,
- piper măcinat,
- 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt.
Recomandări:
E un fel de mîncare care e folosit rece ca aperitiv, dar şi ca garnitură universală caldă.
- Pascaru: "Cetățenii sînt îngrijorați ca alegerile să nu se transforme într-un "sportloto""
- YMCA lansează un nou proiect în Moldova ©
- MAE: Se confirmă decesul unui cetățean moldovean în urma masacrului de la Crocus City Hall
- În Rusia s-a sărbătorit "Mărțișorul" cu speranța îmbunătățirii relațiilor dintre cele două țări
- Cîrnaț, despre votul prin corespondență: ”El trebuie introdus ori pentru toți, ori pentru nimeni”
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XX
- Populația:
- 78 locuitori
Ulmul Mic este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Ulmul Mic alcătuia 78 de oameni în anul 2012. Satul Ulmul Mic a fost înființat la ănceputul secolului XX.
Comentarii
(1)