REŢETA ZILEI: Carne de porc în ulcele cu colţunaşi
Mod de preparare:
Carnea se taie astfel ca să revină cîte 3 bucăţi la porţie, se bate se presară cu sare şi piper şi se rumeneşte cu ceapă mărunţită. Se pune în cratiţă, se acoperă cu bulion şi se dă la cuptor ca să se înăbuşe. Carnea înăbuşită se pune în ulcele, deasupra se pun colţunaşii fierţi, se toarnă sosul, în care s-a înăbuşit carnea. Se adaugă usturoi pisat, foi de dafin, verdeaţă, se acoperă cu capace, în crăpături se pune aluat, iar ulcelele se dau la cuptor pentru 20-25 minute.
Se serveşte în ulcele.
Prepararea colţunaşilor: Se pune grămăjoară pe masă făina, la mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă laptele şi oul, se frămîntă aluatul (mai moale decît pentru tăieţei), se acoperă cu un şerveţel de pînză şi se lasă pentru 15-20 minute. Apoi aluatul se întinde, la 5-7 cm de la margine se pune umplutura grămăjoare mici, se acoperă cu marginea liberă a aluatului, se taie colţunaşii şi se lipesc. Se pun pe un fund presărat cu făină. În apa fierbîndă cu puţină sare se pun colţunaşii şi se dă într-un clocot. După ce colţunaşii se vor ridica la suprafaţă, se mai fierb la foc încet încă 1-3 minute, apoi se scot cu spumiera.
Prepararea umpluturii: Varza şi ceapa se taie fidea, se prăjesc separat pînă sunt gata şi se amestecă. Se adaugă ouăle fierte şi mărunţite, sarea, piperul şi se amestecă.
Ingrediente:
- 600 g carne de porc sau de oi,
- 5 cepe,
- 2 linguri ulei,
- ¾ pahar bulion de carne,
- 4-5 căţei de usturoi,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă de mărar şi leuştean tocată.
Aluat pentru colţunaşi:
- 1½ pahare făină de grîu,
- 1 ou,
- ½ pahar apă,
- sare.
Umplutură:
- 1/3 căpăţînă varză,
- 3 cepe,
- 2 ouă,
- 2 linguri ulei,
- sare,
- piper negru măcinat.
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
- Tragedia de la Crocus City Hall: MAE nu confirmă rănirea unui cetățean moldovean
- Republica Moldova anulează regimul liberalizat de vize cu Ecuador
- Șamponul natural poate fi făcut acasă. Iată 4 rețete simple...
- Această baie elimină toate toxinele din organism în doar 20 de minute! Simte puterea vindecătoare a…
- Cum crește pinul - video accelerat
- Alcoolul - băutura lașiilor
- Rețeta tradițională tibetană pentru tinctură de ghimbir
- Pune usturoi în gură și ține-l acolo timp de 30 de minute. Rezultatele sunt incredibile!
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec XVIII-lea
- Populația:
- 1333 locuitori
Albota de Sus este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Albota de Sus, Sofievca și Roşiţa. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1333 de oameni. Satul Albota de Sus a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.
Comentarii
(0)