Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 53884 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Carne de vită cu gutuie

Mod de preparare:

Prelucraţi carnea, tăiaţi-o bucăţi săraţi-o, piperaţi-o, prăjiţi-o pînă se formează o coajă rumenă, iar cînd e aproape gata se adaugă făina, se prăjeşte cu carnea, se pune toată masa în ceaun, se toarnă apă fierbinte sau bulion, se sară se piperează, se fierbe înăbuşit pînă devine moale. Gutuile se spală, se taie în 2-4-6 părţi (în dependenţă de mărime), se scoate mijlocul cu seminţele, se taie felii, se prăjesc pînă devin roz, se adaugă în carne se pune capacul şi se dă la cuptor, se lasă pînă e gata.

Ingrediente:

•    800g de carne de vită,
•    2-3linguri de unt topit,
•    2 linguri de ulei vegetal,
•    3-4 gutuie,
•    1lingură de făină,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Cuvinte cheie:

alimentatie , bucataria , reteta

Localităţile Moldovei şi diasporei

Suvorovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
455 locuitori

Suvorovca este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 455 de oameni. Satul Suvorovca a fost înființat în anul 1913.

Citeşte mai departe