Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 12085 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Ciorbă ţărănească în ulcele

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe pînă este pe jumătate gata, fără a se lăsa să clocotească. În ulcele de lut se pune carnea, morcovul, pătrunjelul, ţelină, varza, ceapa, tăiate măşcat, fasolea, cartofii întregi, roşiile tăiate, foile de dafin, leuşteanul, feliile de ardei, se toarnă buli­onul şi borşul. Fiecare ulcică se acoperă cu o foaie de aluat. Se dau pe o oră la cuptor la temperatura 170-180°C.

Se serveşte în ulcele. La masă nemijlocit se toarnă în castroane de ceramică. Foaia de aluat se foloseşte în loc de pîine. Verdeaţa tocată se serveşte într-un vas aparte.

Prepararea aluatului: În faină se toarnă apa sărată, se frământă aluatul, se for­mează 4 bile şi se lasă ca aluatul să se odihnească. Se fac foi de 5-6 mm grosime, cu ele se acoperă oalele.

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 500 g piept gras de vită,
  • 8 cartofi mărunţi,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 1 rădăcină de pătrunjel,
  • ½ rădăcină de ţelină,
  • 1 pahar fasole verzi,
  • ¼ căpăţină de varză,
  • 2 roşii,
  • 2 pahare borş (sau un pic de acid citric),
  • foi de dafin,
  • sare,
  • 1 ardei iute,
  • verdeaţă de leuştean,
  • 1 lingură verdeaţă  de mărar tocată, ţelină, pătrunjel, tarhon.

Pentru aluat:

  • 1 pahar făină de grîu,
  • ½ pahar apă,
  • sare.

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cişmichioi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
5054 locuitori

Cişmichioi este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cişmichioi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 108 km de municipiul Comrat și la 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5054 de oameni. Satul Cişmichioi a fost întemeiat în anul 1809.

Citeşte mai departe