Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 11035 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Budincă de dovleac cu orez

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă, se taie bucăţele nu foarte mari. Se pune în ceaun, se toarnă laptele, se adaugă o parte din unt, sarea, zahărul şi orezul spălat. Se acoperă cu capac şi se dă la cuptor. Cînd este gata, se amestecă bine, se lasă să se răcească, apoi se pune oul bătut, portocala, untul care a rămas. Toate se bat, se adaugă stafidele spălate şi opărite. Totul se pune într-o tigaie unsă cu unt, se netezeşte, se presară cu caşcaval, se stropeşte cu unt şi se dă la cuptor, lăsîndu-se pînă se rumeneşte.

Ingrediente:

  •  800 g dovleac,
  • 2-3 linguri de lapte,
  • ½ pahar orez,
  • 2 linguri de stafide,
  • 2 linguri de zahăr,
  • 3 linguri de unt,
  • 3 ouă,
  • 2 linguri de pesmeţi,
  • 1 lingură de caşcaval dat prin răzătoare,
  • coajă (½ portocală) tăiată,
  • sare.

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Speia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1636
Populația:
2837 locuitori

Speia este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanţă de 18 km de oraşul Anenii Noi şi la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2837 de oameni. Prima atestare documentară a satului Speia (cu numele Chivărul) datează din anul 1636.

Citeşte mai departe