Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 486 Vizualizări

Filme documentare realizate la ”Telefilm Chișinău” vor fi prezentate la Roma


Cinci filme documentare realizate de Studioul „TeleFilm Chișinău” al Companiei Publice „Teleradio-Moldova” vor fi proiectate în perioada 22 și 23 noiembrie în orașul Roma, Italia, informează moldpres.md.

Evenimentul este organizat de ”Tersite Film” sub patronajul Ambasadei Republicii Moldova în Italia.

Solicitat de agenție, directorul Studioului ”TeleFilm Chișinău”, Mircea Surdu, care participă la proiecțiile de la Roma, a menționat că cele cinci filme sunt realizate în ultimii ani. Este vorba despre peliculele „Maluri” în regia Luciei Tăut (2021), „Goodbye, Olegovici!” (2019) și „Zbor” (2022) ale lui Eugeniu Popovici, „Vocea Lilianei” (2021) în regia lui Roman Gațcan și filmul „Șapte personaje în căutarea unui teatru” (2021) de Mircea Surdu. Proiecțiile vor începe cu filmul ”Maluri”. Filmul „Goodbye, Olegovici!” a obţinut anul trecut premiul pentru cel mai bun documentar de lungmetraj la BIFA (Bratislava International Film Awards).

Proiecțiile vor avea loc marți și miercuri, 22 și 23 noiembrie 2022, de la 20:00 la 23:00, la Cinema dei Piccoli din Villa Borghese Viale della Pineta 15, Roma.

Cuvinte cheie:

film , Roma

Localităţile Moldovei şi diasporei

Suhaia Rîbnița

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Suhaia Rîbnița este un sat din cadrul comunei Cobasna din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Rîbnița și la 126 km de Chișinău. În prezent este o localitate depopulată. Satul Suhaia Rîbnița a fost înființat în secolul XX.

Citeşte mai departe