Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 420 Vizualizări

Ministerul Culturii va aloca cinci milioane de lei pentru concursul de proiecte culturale 2023


Ministerul Culturii anunță lansarea concursului de proiecte culturale, desfășurate de organizațiile necomerciale, pentru anul 2023. Bugetul constituie cinci milioane de lei (circa 257 mii de euro), informează moldpres.md.

Potrivit organizatorilor, vor fi finanțate proiectele culturale ale organizațiilor necomerciale în valoare de maxim 200 mii lei per proiect, asigurînd pînă la 80% din costul de implementare al unui proiect. Contribuția organizațiilor necomerciale va fi de minim 20% din costul proiectului, asigurate din surse proprii sau prin cofinanțare. Proiectele cîștigătoare vor fi finanțate identic procentual cu punctajul acumulat, între 60 și 100% din suma solicitată.

Termenul-limită de depunere a proiectelor culturale este data de 25 noiembrie 2022.

Proiectele culturale ale organizațiilor necomerciale urmează a fi înaintate la concurs pentru una din următoarele șase arii tematice: Arte vizuale; Artele spectacolului, Muzică; Educație prin cultură; Cultură scrisă; Patrimoniu cultural.

Cuvinte cheie:

Ministerul Culturii , concurs , 2023

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vinogradovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
543 locuitori

Vinogradovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vinogradovca, Ciumai și Mirnoe. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Taraclia și la 163 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 543 de oameni. Satul Vinogradovca a fost întemeiat în anul 1964.

Citeşte mai departe